Primul pacient cu cip cerebral joacă șah online. Nefericirea tinerilor din SUA scade clasamentul mondial al bunăstării. Știrile zilei în lumea medicală, 21 martie

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
stirile zilei in lumea medicala Foto: Freepik @mrmohock
stirile zilei in lumea medicala Foto: Freepik @mrmohock

Iată cele mai recente știri care modelează sectorul medical. Fii la curent cu evoluțiile recente din industria farmaceutică și progresele în tehnologia medicală.

Bayer spune că vânzările din 2024 ale medicamentului împotriva cancerului de prostată depășesc 1 miliard de dolari

Bayer a prezis joi vânzări de cel puțin 1 miliard de dolari în 2024 pentru medicamentul împotriva cancerului de prostată Nubeqa, care joacă un rol mai important pentru perspectivele de creștere ale producătorului de medicamente, după eșecul unui tratament promițător împotriva coagulării sângelui. "Nubeqa ... este pregătit pentru o creștere continuă în cazul cancerului de prostată și este pe cale să atingă statutul de blockbuster în acest an - la numai cinci ani de la lansarea primei indicații", a declarat acesta într-un comunicat, potrivit Reuters.

Becton Dickinson își intensifică producția de seringi în SUA, pe fondul îngrijorărilor legate de calitatea din China

Producătorul american de echipamente medicale Becton Dickinson a declarat joi că a crescut producția internă de seringi medicale, după ce autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor a recomandat să nu folosească unele seringi fabricate în China, ca parte a investigației sale în curs privind calitatea. Producătorul de echipamente medicale cu sediul în SUA, unul dintre cei mai mari furnizori de seringi din lume, a declarat că a sporit producția în fabricile sale din Nebraska și Connecticut începând cu luna noiembrie, când Food and Drug Administration din SUA și-a exprimat pentru prima dată îngrijorarea cu privire la seringile fabricate în China.

Neuralink-ul lui Musk arată primul pacient cu cip cerebral care joacă șah online

Neuralink, start-up-ul lui Elon Musk care produce cipuri cerebrale, a transmis miercuri în direct primul pacient căruia i-a fost implantat un cip care își folosește mintea pentru a juca șah online. Noland Arbaugh, pacientul în vârstă de 29 de ani, care a fost paralizat sub umăr în urma unui accident de scufundare, a jucat șah pe laptop și a mutat cursorul cu ajutorul dispozitivului Neuralink. Implantul urmărește să le permită oamenilor să controleze cursorul sau tastatura unui computer folosindu-se doar de gândurile lor.

Mirador Therapeutics strânge peste 400 de milioane de dolari în primele runde de finanțare

Mirador Therapeutics a anunțat joi că a obținut peste 400 de milioane de dolari pentru a dezvolta medicamente de precizie pentru bolile legate de sistemul imunitar, într-o rară și mare strângere de fonduri în fază incipientă. Scăderea presiunilor inflaționiste, pariurile tot mai mari privind o aterizare ușoară și datele promițătoare din testele cu medicamente încep să stimuleze piața de finanțare a biotehnologiei, care a cunoscut o scădere anul trecut, alături de alte industrii.

Ministerul german al Sănătății spune că exporturile de Ozempic nu reprezintă un motiv de îngrijorare

Cantități mari de Ozempic, un medicament pentru diabet, nu sunt exportate din Germania, a declarat joi ministrul german al sănătății, respingând sugestia autorității de reglementare a medicamentelor, potrivit căreia ar putea fi interzis comerțul exterior cu acest medicament, râvnit pentru efectul său de scădere în greutate. Șeful autorității de reglementare în domeniul medicamentelor BfArM, care se află în subordinea ministerului, a sugerat în noiembrie interzicerea exporturilor de Ozempic de la Novo Nordisk dacă alte măsuri eșuează, în condițiile în care sistemele de sănătate din Europa se confruntă cu o penurie a medicamentului.

Foto: Freepik @BillionPhotos

Ratele globale de fertilitate vor scădea, transferând povara demografică către țările cu venituri mici

Ratele de fertilitate din aproape toate țările vor fi prea scăzute pentru a susține nivelurile populației până la sfârșitul secolului, iar majoritatea nașterilor vii din lume vor avea loc în țările mai sărace, potrivit unui studiu publicat miercuri. Această tendință va duce la o diviziune între "baby boom" și "baby bust" în întreaga lume, boom-ul fiind concentrat în țările cu venituri mici, care sunt mai sensibile la instabilitate economică și politică, a declarat într-un comunicat cercetătorul principal Stein Emil Vollset de la Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) de la Universitatea Washington din Seattle.

Tinerețea sumbră trage SUA și Europa de Vest în jos în clasamentul global al fericirii

Nefericirea în creștere în rândul tinerilor a făcut ca Statele Unite și unele țări mari din Europa de Vest să coboare în clasamentul mondial al bunăstării, în timp ce țările nordice își păstrează primele locuri. Raportul anual World Happiness Report, lansat în 2012 pentru a sprijini obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, se bazează pe datele companiei americane de cercetare de piață Gallup, analizate de o echipă globală condusă în prezent de Universitatea din Oxford.

Retailerul online de medicamente DocMorris spune că este posibilă o nouă pierdere de bază în 2024

Retailerul elvețian de medicamente online DocMorris AG ar putea înregistra o pierdere de bază de până la 35 de milioane de franci elvețieni (39,6 milioane de dolari) în 2024, a anunțat joi, avertizând că creșterea activității sale de prescriere a medicamentelor pe bază de rețetă în Germania "nu este încă pe deplin previzibilă". Germania - piața cheie a DocMorris, care reprezintă aproape 95% din veniturile sale nete în 2023 - a impus de la 1 ianuarie utilizarea rețetelor electronice pentru rezidenții asigurați public, ceea ce DocMorris se așteaptă să ajute afacerile. Cu toate acestea, compania așteaptă aprobarea autorităților de reglementare pentru serviciul său de răscumpărare a rețetelor complet digitale. Aceasta este așteptată "în scurt timp", iar DocMorris a solicitat certificarea în această săptămână, a spus aceasta într-o declarație.

GSK va plafona costurile de buzunar pentru inhalatoare în SUA

Gigantul farmaceutic britanic GSK a anunțat miercuri că va plafona la 35 de dolari pe lună costurile suportate din buzunar pentru toate medicamentele sale inhalate pentru astm și boli pulmonare cronice pentru pacienții eligibili din Statele Unite, în urma unor măsuri similare luate de doi dintre rivalii săi. GSK a precizat că decizia va intra în vigoare până la 1 ianuarie 2025.

Tratamentul combinat al Merck pentru cancerul pulmonar eșuează într-un studiu de ultimă oră

Merck a anunțat joi că o combinație a două dintre medicamentele sale împotriva cancerului nu a reușit să îndeplinească principalele obiective ale unui studiu în stadiu avansat care a evaluat-o ca tratament inițial pentru un tip de cancer pulmonar. Tratamentul, care combină Keytruda și Lynparza, asociat cu AstraZeneca, nu a reușit să prelungească supraviețuirea la pacienți și supraviețuirea fără agravarea bolii la anumiți pacienți cu cancer pulmonar metastatic nescuamoasă cu celule mici (NSCLC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel