Primul SIMPTOM care apare la "variola maimuței". Musta, despre cum te tratezi dacă iei boala: Ține 2 - 3 săptămâni

Primul simptom care apare la variola maimutei - Foto: Freepick @dcstudio
Primul simptom care apare la variola maimutei - Foto: Freepick @dcstudio

Medicul Virgil Musta a vorbit despre "variola maimuței" și despre simptomele acestei boli. 

"Variola maimuței" provoacă din ce în ce mai multe cazuri în Europa, motiv pentru care specialiștii în sănătate au declarat alertă sanitară.

Primul caz european de variola maimuței a fost confirmat pe 7 mai la o persoană care s-a întors în Anglia din Nigeria, unde boala este este endemică. De atunci, Portugalia a înregistrat 14 cazuri, iar Spania a confirmat 7 cazuri. Statele Unite și Suedia au raportat, de asemenea, câte un caz fiecare. Autoritățile italiene au confirmat un caz și suspectează alte două.

Între timp, în Marea Britanie, UKHSA a subliniat că recentele cazuri au fost predominant în rândul bărbaților care s-au autoidentificat ca fiind homosexuali sau bisexuali.

Medicul Virgil Musta a explicat în ce situații apare această boală în Europa și care sunt simptomele. 

"Este o boală asemănătoare cu variola, dar nu are aceeași gravitate. Apare, de obicei, în Africa. În Europa și în SUA a apărut în cazuri foarte rare. 

Nu este la fel de contagioasă ca variola, dar la persoanele cu deficiențe imune pot da și forme mai severe de boală. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, cu febră, dureri de cap, cu dureri de mușchi, de oase și oboseală extremă.

La câteva zile de la apariția acestor semne, începe să apară o roșeață pe piele, după care evoluează similar cum evoluează leziunile din variola sau cele din varicelă. Deci roșeața se transformă în vezicule care mai apoi se transformă în cruste.

Evoluția este cam de 2 - 3 săptămâni și nu are tratament specific.

Ca prevenție, vaccinul împotriva Variolei previne parțial și pentru această boală.

Tratamentul este de vitamine, antiinflamatoare simptomatice s-a constatat că persoanele, chiar dacă fac boala, dacă sunt vaccinate de variolă au forme ușoare de boală", a declarat medicul Virgil Musta, pentru wowbiz.ro.

Cu toate acestea

Variola maimuței. A început VACCINAREA

 

Cazurile de variola maimuței din Marea Britanie au determinat autoritățile să vaccineze antivariolic mai mulți angajați din sănătate și alte persoane care ar fi putut fi expuse infectării, notează Reuters.

Variola maimuței este o boală virală de obicei ușoară, caracterizată prin simptome de febră, precum și printr-o erupție cutanată cu umflături specifice.

Există două tulpini principale: tulpina din Congo, care este mai gravă - cu o mortalitate de până la 10% - și tulpina din Africa de Vest, care are o rată de mortalitate de aproximativ 1%.

Identificată pentru prima dată la maimuțe, boala se răspândește de obicei prin contact apropiat și apare în mare parte în Africa de Vest și Centrală.

Ea s-a răspândit rareori în alte părți, astfel încât acest nou val de cazuri în afara continentului a declanșat îngrijorare, potrivit sursei menționate.

Nu există un vaccin specific pentru variola maimuțelor, dar un vaccin împotriva variolei oferă o anumită protecție, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției britanice pentru securitate sanitară (UKHSA).

Datele arată că vaccinurile care au fost folosite pentru eradicarea variolei sunt eficiente în proporție de până la 85% împotriva variolei maimuțelor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

”Celor care au avut nevoie de vaccin li s-a oferit serul", a spus purtătorul de cuvânt al UKHSA, fără a da detalii despre câte persoane au fost vaccinate până în prezent.

Unele țări au stocuri mari de vaccin antivariolic ca parte a pregătirii pentru o pandemie, inclusiv Statele Unite.

Producătorul de medicamente Bavarian Nordic, cu sediul la Copenhaga, a anunțat joi că a obținut un contract cu o țară europeană a cărei identitate nu a fost dezvăluită, pentru a furniza vaccinul său împotriva variolei, Imvanex, ca răspuns la epidemia de variola maimuței.

Variola maimuței, boala virală rară, a reapărut în Europa. Dorobăț, despre simptome și transmitere: Duce la surprize

 

Variola este o boală eradicată încă din anul 1977, datorită vaccinului. O persoană din Marea Britanie a fost diagnosticată, însă, cu o formă rară a virusului denumit variola maimuței. Autoritățile sanitare au anunțat că există o legătură cu călătoriile în Africa de Sud.

Am stat de vorbă cu medicul infecționist prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, care ne-a oferit câteva detalii despre ceea ce înseamnă variola maimuței și cum se manifestă.

Variola maimuței este o boală rară cauzată de infecția cu un virus care face parte din aceeași familie virală cu variola.

”Variola este o boală infecțioasă care a fost eradicată, pentru că s-a vaccinat la nivel global și atunci a fost eradicată. Ca urmare, transmiterea ei la om este rară.

Să vedem ce se va întâmpla și dacă se va transmite de la om la om. Virusul se transmite pe cale aerogenă și prin contact cu mâini murdare puse în zona nasului. Simptomele sunt respiratorii.

Citește continuarea....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel