Rădăuți: Secția de pediatrie închisă temporar, pacienții plimbați zeci de kilometri

Dana Lascu |
Data publicării:
Secția de Pediatrie e închisă până pe 5 mai, pacienții merg „la plimbare” zeci de kilometri. Foto: Monitorul de Suceava
Secția de Pediatrie e închisă până pe 5 mai, pacienții merg „la plimbare” zeci de kilometri. Foto: Monitorul de Suceava

Secția de Pediatrie a Spitalului Rădăuți este închisă de astăzi până în 5 mai, pentru că ce doi doctori care muncesc în ea au intrat în concediu de odihnă. Copiii bolnavi vor trebui să meargă la centrele de permanență aflate la zeci de kilometri distanță!

Secția de Pediatrie de la Spitalul Municipal Rădăuți, localitate aflată la 37 de kilometri de Suceava, este ținută cu doar doi medici. Prea puțini și suprasolicitați, aceștia au intrat în concediu de odihnă. După cum spune managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, citat de Agerpres, doctorii de la Pediatrie sunt pur și simplu epuizați, pentru că în ultimii ani nu au reușit să-și ia zilele de concediu la care au, legal, dreptul. Mai mult, unul este pensionar, iar celălalt e medic de familie cu competențe în pediatrie.

Potrivit lui Andronache, DSP Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță și Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava au fost anunțate în urmă cu aproximativ o lună despre închiderea Secției de Pediatrie de la Rădăuți, precum și despre faptul că pacienții copii care vor ajunge la spital vor fi dirijați către SJU Suceava. 

Trimiși la medici de familie

Numai că, cu intenția de a „salva” cumva situația, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, astăzi, că pacienții pediatrici nu trebuie să meargă la Spitalul Județean Suceava, ci la centrele de permanență din zonă. Surpriza e că respectivele centre sunt, toate, în localități situate la zeci de kilometri distanță de Rădăuți.

Conform cotidianului Monitorul de Suceava, Centrele de permanență unde sunt trimiși localnicii ai căror copii se îmbolnăvesc vor funcționa după următorul program:

- miercuri, 24 aprilie și joi, 25 aprilie - centrele de permanență din Vicovu de Sus (la 23 de km de Rădăuți), Straja (la 33 de kilometri de Rădăuți) – cabinet medical dr. Dascăl și Cajvana (21 de km de Rădăuți) vor fi deschise în intervalul 15.00-08.00;

- vineri, 26 aprilie – Vicovu de Sus, Straja – cabinet dr. Iațentiuc, Cajvana: program 08.00-08.00 (24 de ore);

- sâmbătă, 28 aprilie – Vicovu de Sus, Ulma (54 de km de Rădăuți) – dr. Hlămagă, Cajvana: 08.00 – 08.00;

- duminică, 28 aprilie – Vicovu de Sus, Straja - dr. Iațentiuc, Cajvana: 08.00-08.00;

- luni, 29 aprilie: Vicovu de Sus, Ulma - dr. Hlămagă, Cajvana: 08.00-08.00;

- marți, 30 aprilie: Vicovu de Sus, Straja – dr. Dascăl, Cajvana: 08.00-08.00; miercuri, 1 mai Vicovu de Sus, Bilca (17 km de Rădăuți) – dr. Șuiu, Cajvana, 08.00-08.00;

- joi, 2 mai, Vicovu de Sus, Brodina (44 de km de Rădăuți) - dr. Șuiu, program 15.00-08.00 și 15.00-07.00 la Cajvana;

- vineri, 3 mai: Vicovu de Sus, 16.00-08.00, Straja – dr. Dascăl și Cajvana: 15.00-08.00;

- sâmbătă, 4 mai și duminică, 5 mai, Vicovu de Sus, Straja - dr. Dascăl și Cajvana, 08.00-08.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel