Radu Zamfir (ANT): 210 pacienți în moarte cerebrală, dintre care 65 au devenit donatori

Adisa Codruț / 12 noi 2019 / 15:31
Operație de transplant
Operație de transplant

210 pacienți au fost identificați în moarte cerebrală anul acesta în România, iar dintre ei 65 au devenit donatori, a declarat directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir.

„Număr identificări pacienți în moarte cerebrală - 210, din care 65 au devenit donatori reali. Rata de refuz este de 22 la sută", a spus Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, la o conferință de presă unde au fost prezentate concluziile întâlnirii coordonatorilor de transplant din România.

Potrivit acestuia, în România au fost realizate șase transplanturi de cord, trei de plămân, 48 de ficat, 115 de rinichi, cu organe de la donator în moarte cerebrală.

„Export către Eurotransplant: cord - 4, plămân - 8 raportări către Eurotransplant, în 4 situații nu s-au prelevat, ficat – 1", a spus directorul ANT.
În ceea ce privește transplanturile realizate cu donatori în viață, au fost efectuate în același interval de timp 7 transplanturi de ficat și 46 de rinichi.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy