Răspândirea variantei Lambda de Coronavirus în America Latină, sub observația specială a OMS

Adisa Codruț / 16 iun 2021 / 17:21
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

O variantă de coronavirus botezată Lambda, care s-a manifestat până acum îndeosebi în America Latină, este în prezent sub observația specială a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a anunțat miercuri agenția sanitară a ONU.

„Varianta Lambda de coronavirus este purtătoare a unei serii de mutații cu implicații fenotipice suspectate, cum ar fi o potențială transmisibilitate mai mare sau o posibilă rezistență crescută la anticorpi neutralizanți”, a raportat OMS miercuri.

Cu toate acestea, nu există încă studii fiabile sau concluzii ferme cu privire la această variantă.

Varianta a fost identificată pentru prima dată în Peru, în luna august 2020. În această țară, în 81% dintre toate cazurile de coronavirus analizate din aprilie a fost identificată varianta lambda. În Argentina și Chile, cifra a fost de aproximativ o treime în ultimele luni.

Variantele coronavirusului sunt împărțite de către OMS în două categorii: „variante de interes”, ce conduc la apariția unor cazuri grupate sau se manifestă în mai multe țări - lambda aparține acestei categorii; „variantele îngrijorătoare”, la un nivel mai ridicat, despre care s-a dovedit că sunt mai infecțioase, mai greu de controlat sau conduc la forme mai grave de boală.

A doua categorie include, spre exemplu, varianta delta, descoperită inițial în India, care a determinat autoritățile britanice să amâne eliminarea restricțiilor anti-Covid-19, măsură care ar fi trebuit să intre în vigoare la 21 iunie.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy