Redarea muzicii clasice în timpul operațiilor îi face pe chirurgi mai rapizi și mai preciși


Medicii ar trebui să-l asculte pe Mozart în sala de operații, recomandă cercetătorii.

 

Performanța chirurgilor poate fi îmbunătățită semnificativ, ascultând muzică clasică în sala de operații, dezvăluie o nouă cercetare a Universității Dundee, notează Classicfm. 

Studiul, publicat în Jurnalul Internațional de Chirurgie, a descoperit că ascultarea lui Mozart și Bach poate stimula performanța medicilor cu până la 11%.

De asemenea, procedurile au fost completate mai rapid cu zece la sută atunci când pe fundal s-a auzit mizica.

Și este o dovadă suplimentară a „efectului Mozart": muzica blândă, spune studiul, reduce nivelul de stres și ajută chirurgii să se concentreze, de asemenea, reduce anxietatea pacienților.

De asemenea, pacienții aveau nevoie de mai puține calmante sau anestezic în timp ce se auzea muzica.

Conform cercetărilor, muzica este deja interpretată frecvent în sălile de operare.

Analizând 18 studii internaționale, cercetătorii au descoperit că muzica clasică cântată la un volum redus până la mediu poate crește atât precizia, cât și viteza în sala de operație.

În mod contrastant, muzica puternică sau cu ritm puternic poate distrage atenția și chiar s-a constatat că poate declanșa o creștere a infecțiilor postoperatorii.

Michael El Boghdady, cercetător al studiului, a declarat: „Rezultatul total și semnificativ al prezentului studiu a fost că efectul pozitiv al muzicii asupra performanței sarcinilor chirurgilor, trece peste efectul său negativ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel