REZIDENȚIAT 2019. Sorina Pintea, replică la solicitarea pacienților: „legal nu putem semna ordinele”

Angela Sabău |
Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea

COPAC a solicitat Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să rezolve urgent problema examenului de rezidențiat. Ministrul Sănătății arată că în acest moment nu se poate rezolva decât „încălcând legea”.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) a solicitat Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să rezolve problema examenului de rezidențiat. Președintele COPAC, Radu Gănjescu, a vorbit în cadrul dezbaterii organziate pe tema prețurilor medicamentelor și a solicitat ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să rezolve această problemă „urgent”.

Ca răspuns, Sorina Pintea a explicat însă că dacă ar publica în Monitorul Oficial ordinele doar cu semnatura ei, ar incalca legea. „Este necesar acest ordin, ne pleaca medicii din țară. Trebuie semnate ordinele” a punctat Radu Gănescu. „Cum? Încălcând legea? Ne somează public să rezolvăm problema cu rezidenţiatul (n.r. COPAC). Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu pot rezolva această problemă. Preşedintele ar fi putut numi un ministru interimar la Educaţie" a replicat Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel