Sănătate publică: amenzi de peste 130.000 de lei, aplicate de inspectori

Adisa Codruț |
Data publicării:
Restaurant
Restaurant

Peste 130.000 de lei, atât valorează amenzile aplicate în cursul sezonului estival din acest an de către inspectorii de sănătate publică. Valoarea este cu aproape 90% mai mare față de cea de anul trecut.

Valoarea totală a amenzilor aplicate anul acesta de inspectorii de sănătate publică, inclusiv de membrii Comandamentului Delta Dunării, a fost de 132.800 lei, în timpul sezonului estival din acest an. Suma este cu aproape 90% mai mare decât cea a amenzilor aplicate anul trecut, arată agerpres.ro, citând un document transmis de către directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Nicolau.

Potrivit sursei citate, membrii Comandamentului Delta Dunării au efectuat anul acesta, în perioada iulie-august, 298 de controale şi 134 de recontroale în aproape 300 de unităţi comerciale, în timpul cărora s-au constatat mai multe deficienţe, iar luna trecută controalele au continuat conform Planului naţional de acţiuni tematice de control în sănătate publică.

Printre deficienţele constatate se numără lipsa monitorizării calităţii apei potabile, neefectuarea de către angajaţi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie şi deratizare, precum şi efectuarea cu superficialitate a operaţiunilor de curăţenie.

"Pentru deficienţele constatate au fost acordate termene scurte de remediere. La expirarea acestora, s-au efectuat recontroale şi s-au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale, din care 57 de amenzi în valoare de 132.800 de lei şi 36 de avertismente", se arată în documentul DSP.

Pentru al treilea an consecutiv, la iniţiativa Inspecţiei Sanitare de Stat a Ministerului Sănătăţii, cu sprijinul lucrătorilor din alte judeţene din România, în localităţile Sulina, Murighiol, Mahmudia şi Dunavăţu de Jos a funcţionat Comandamentul de sănătate publică Delta Dunării care a avut drept obiectiv prevenirea apariţiei unor probleme de sănătate publică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel