Sarah Ferguson a fost diagnosticată cu cancer de piele. După Regele Charles și Kate Middleton, anunț de ultimă oră în Familia Regală britanică

Sarah Ferguson -  FOTO: Captură YouTube @The Sun
Sarah Ferguson - FOTO: Captură YouTube @The Sun

Sarah Ferguson, Ducesa de York a Marii Britanii a fost diagnosticată cu cancer de piele

Sarah Ferguson, ducesa de York, a fost diagnosticată cu o formă de cancer de piele, potrivit Reuters. 

În ultima săptămână, mai mulți membri ai Familiei Regale au dezvăluit că au probleme de sănătate.

Sarah Ferguson, în vârstă de 64 de ani, care a fost căsătorită cu prințul Andrew, a fost tratată anul trecut pentru cancer de sân, iar acum a fost diagnosticată cu melanom malign după ce i-au fost îndepărtate mai multe alunițe.

"Ea este supusă unor investigații suplimentare pentru a se asigura că acesta a fost depistat în stadii incipiente. În mod clar, un alt diagnostic la atât de puțin timp după tratamentul pentru cancerul de sân a fost angoasant, dar ducesa rămâne cu o stare de spirit bună", a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, potrivit Reuters.

Sarah Ferguson, cunoscută sub numele de Fergie, a vorbit despre importanța de a se prezenta pentru a se supune unor controale de cancer după operația inițială de cancer la sân.

Noul ei diagnostic a fost raportat în timp ce Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, se pregătește pentru o "procedură corectivă" pentru o prostată mărită în această săptămână.

Miercuri, oficialii regali au anunțat că, de asemenea, Kate Middleton, soția moștenitorului Regelui Charles, prințul William, a suferit cu succes o intervenție chirurgicală abdominală planificată și va rămâne în spital timp de până la două săptămâni.

Despre cancerul de piele

Cancerul de piele este o afecțiune în care celulele anormale se dezvoltă în mod necontrolat în piele. Cel mai frecvent tip de cancer de piele este carcinomul bazocelular, urmat de carcinomul cu celule scuamoase și melanom.

Expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete de la soare sau din surse artificiale, precum și predispoziția genetică, sunt factori de risc majori pentru dezvoltarea acestui tip de cancer.

Detectarea precoce este esențială, deoarece tratamentul prompt poate îmbunătăți semnificativ prognosticul.

Semnele de alarmă includ modificări ale formei, culorii sau dimensiunii unui alunițe sau a unei pete de pe piele.

Protecția solară și autoexaminarea regulată a pielii sunt metode importante de prevenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel