Sărbători în spital: mămicile care au născut prematur, terapie prin artă în Ajun

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sărbători în spital
Sărbători în spital

Sărbătorile au magia lor, care nu le-a ocolit pe mămicile care au născut prematur la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sârbu.

Mămicile care au născut prematur la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sârbu din București au avut parte de o experiență aparte, în Ajunul de Crăciun. „Pentru a simți cu adevărat magia Crăciunului, mămicile de copii prematuri internați în spitalul nostru, au avut un moment de răsfăț în cadrul unui atelier de creație oferit cu drag de echipa Spitalului Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu.

Am realizat împreună coronițe din brad natural, cu ornamente colorate, conuri de brad și multă, multă dragoste.

Experiența unei nașteri premature este dificilă pentru părinți, este o lume diferită cu copii și părinți încercați, mulți dintre ei adevărați eroi. "Adesea, mamele acestor sugari suferă de stres psihologic și poate fi diminuat realizând astfel de activități creative (terapie prin artă)." - mărturisește Andreea Tudorache, Psiholog Clinician și Psihoterapeut al spitalului și coordonatoarea atelierului.

Cele spuse de colega noastră o dovedește chiar impresiile mămicilor prezente: "A fost un moment plăcut de detașare și revenire la spiritul sărbătorilor." și "O activitate frumoasă și interesantă care ne face să uităm de zilele de internare și care ne dă putere să trecem de orice."

Surprizele continuă la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu”, arată Asociația Spitslelor și Serviciilor Medicale din București, pe pagina de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel