Scandalul ambulanțierilor de la Corabia, 10 șoferi angajați temporar

Dana Lascu |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

La Serviciul de Ambulanță Corabia, de unde 13 ambulanțieri au interdicție să lucreze timp de 60 de zile, bănuiți fiind că și-ar fi însușit combustibil, au fost angajați teporar 10 șoferi ca să suplinească lipsa de personal. Noii ambulanțieri au fost angajați în urma unui concurs și încep lucrul de mâine.

Cei 10 noi ambulanțieri angajați care au fost admiși la proba scrisă a concursului organizat de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt pentru ocuparea posturilor vacante temporar la Corabia au obținut punctaj suficient de mare și la proba de interviu și de marți vor începe lucrul, potrivit managerului instituției, Marinela Prina.

Noii ambulanțieri vor lucra pe o perioadă determinată la substația Corabia, unde 13 dintre titularii posturilor de conducător auto au interdicție de a-și exercita profesia timp de 60 de zile, începând din 3 decembrie 2018. Până luni activitatea la Ambulanța Corabia s-a desfășurat cu ajutorul ambulanțierilor din celelalte stații și substații din județ.

Încep lucrul de mâine

De mâine noii angajați încep lucrul, i-am instruit, i-am echipat, au fost informați despre activitatea pe care o vor desfășura. Ei vor asigura toate turele, pentru că vom acorda și ore suplimentare și chiar se vor face economii. Ambulanțierii din tot județul au dat dovadă de înțelegere și până acum fiecare dintre ei a mers la Corabia pentru a asigura continuitate în activitatea acestei substații”, a spus Marinela Prina, citată de Agerpres.

Mai mulți ambulanțieri de la Serviciul de Ambulanță Corabia, bănuiți că și-ar fi însușit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetați pentru delapidare, fals și uz de fals, iar față de 13 dintre aceștia a fost luată măsura controlului judiciar și le-a fost interzis să-și exercite profesia timp de 60 de zile.

Control judiciar și interdicție temporară

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au dispus la data de 03.12.2018 punerea în mișcare a acțiunii penale față de 15 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare (...), fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, și uz de fals, în formă continuată (...), iar la data de 04.12.2018 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar față de 13 dintre aceștia. În actul de inculpare s-a reținut următoarea situație de fapt: în perioada 2015-2018, inculpații, în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”, a informat Parchetul Corabia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel