Sebastian Dobrincu, în depresie puternică: Am slăbit 17 kg și am devenit bulimic

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sebastian Dobrincu. FOTO Captura video YouTube Radu Tibulca
Sebastian Dobrincu. FOTO Captura video YouTube Radu Tibulca

Sebastian Dobrincu a făcut o mărturisire cutremurătoare despre lupta sa cu depresia.

Sebastian Dobrincu, unul dintre cei mai tineri milionari din România, care are în portofoliu clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music sau Shake Shack, a dus lupte grele cu depresia. 

A intrat în lumea software-ului în 2009, la doar 11 ani, iar la 17 ani s-a mutat în Statele Unite ale Americii. A renunțat la cursurile Universității Standford după ce a ajuns în Silicon Valley, locul în care și-a stabilit primul sediu al companiei. A fost numit ”Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley” și unul dintre tinerii de succes sub 30 de ani din topul Forbes. După prima afacere de succes, Sebastian Dobrincu s-a extins în piața de marketing digital, investind în produse și servicii complementare – cu misiunea de a ajuta brandurile să-și mărească influența în social media. 

Tânărul milionar a făcut o mărturisire cutremurătoare

Am o mărturisire de făcut. De când sunt persoană publică, am încercat întotdeauna să nu afișez traumele și părțile nefericite ale vieții mele. De ce?

Mi se părea irelevant pentru publicul larg, cu atât mai mult când mulți tineri mă luau drept reper. Arătând laturile mai puțin fericite ale succesului meu eram convins că îi voi descuraja pe cei care și-ar dori să îmi calce pe urme – iar dorința mea era fix opusul – să îi motivez să reușească.

„Am slăbit 17 kg și am devenit bulimic”

Am căzut într-o depresie puternică pe care până acum am ascuns-o tuturor, de la familie și apropiați până la publicul larg. Am început să nu mai pot dormi și mânca, am slăbit 17 kg și am devenit bulimic. Mi-am pierdut orice motivație. Nu mă mai entuziasma nici succesul, nici banii, nici faima. Am lichidat mare parte din acțiunile și investițiile mele, mi-am delegat responsabilitățile și am abandonat orice proiect aveam în derulare.

Târziu am realizat ce greșeală am făcut. Publicul și presa au romantizat povestea mea de viață. Am fost mereu portretizat drept geniul care trăiește viața perfectă, ca rezultat al muncii lui.

Când și mie mi s-a implantat în creier narativul ăsta, m-am pierdut pe mine. Când din invidie cineva nu credea povestea mea, mă simțeam cu atât mai mândru. Nu mai știam cine sunt sau ce îmi doresc, iar presiunea de a poza într-o poveste perfectă de succes m-a făcut să îmi pierd identitatea. 

Citește mai departe pe Spectacola

Cât de periculoasă e depresia la studenți. Leca: Depresia nu alege! Boala decide! Te face să-ți dorești să nu mai faci nimic în viața ta

Tristețea face parte din noi, din felul nostru de a fi, din gândurile noastre, indiferent de vârstă. Iar studenții, ”boboci”, în ani mai mari, masteranzi sau chiar doctoranzi pot să cadă în ghearele depresiei, una dintre afecțiunile ce în ultima vreme a ”prins” teren în acceptarea, măcar parțială a unei condiții psiho-emoționale.

Cum se manifestă și ce putem face să nu cădem în plasa depresiei 

”Atunci când se acutizează și noi vedem doar tristețe în jurul nostru, avem nevoie să vorbim cu un om care să ne ajute să ieșim din această seductivă tristețe.

Partea cea mai importantă la ieșitul din depresie este caracterizat prin trei direcții:

- să știi de ce îți dorești să ieși;

- să îți dorești să ieși pentru tine;

- să îți dorești să nu te mai întorci niciodată în depresie”, a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru DC Medical. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Psiholog, mesaj pentru părinții de studenți: Răbdarea ajunge să fie urâtă! Oferiți-i mai mult decât prietenia! 5 elemente la care să fii ATENT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel