Sorina Pintea, despre strategia națională de vaccinare. Proiect de 21 de milioane de lei, incusiv depozite frigorifice

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC Medical
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC Medical

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a explicat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical și DC Media Group, că pentru strategia pentru vaccinare a fost aprobat în finanțare un proiect ce vizează, printre altele, achiziția unor depozite frigorifice unde să fie depozitate vaccinurile.

Un proiectce vizează achiziția unor depozite frigorifice a fost depus și aprobat pentru finanțare în cadrul strategiei naționale pentru vaccinare, după cum a arătat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul dezbaterii organziată de DC Medial și DC Media Group.

„A fost aprobat un proiect pe care Ministerul  Sănătății l-a depus spre finanțare, un proiect în valoare de 21 de milioane de lei, prin care, practic, vom elabora această strategie pentru vaccinare, dar avem și 21 de județe ca și centre pilot pentru achiziția unor depozite frig, pentru pregătirea direcțiilor de sănătate publică spre a promova și a face în condiții bune acest proces”, a arătat Sorina Pintea.

„Eu sunt adepta strategiilor lansate cu buget. În momentul în care pornim aplicarea acestei strategii, să știm foarte bine ce avem de făcut. Am lansat strategia pentru hepatită, urmează ca săptămâna viitoare să lansăm «planul național de cancer». Strategia națională de vaccinare va fi lansată odată cu finalizarea implementării acestui proiect”, a mai precizat ea.

Despre strategia pentru HIV-SIDA, ea a mai arătat că va fi lansat probabil la începutul anului viitor. „Avem pe site-ului Ministerului Sănătății strategia pentru HIV-SIDA, dar o vom lansa în momentul în care eu, personal, voi fi convinsă că fiecare acțiune de acolo va fi bugetată, deci vom putea implementa această strategie. Eu sper ca anul viitor, ianuarie-februarie, să putem lansa strategia, așa cum este, cu acțiuni bugetate”, a precizat ministrul.

Ea a mai precizat în cadrul dezbaterii că pentru orice strategie e nevoie de stabilirea unor linii de imlementare și buget.

De asemenea, ea a mai spus că acest proiect va permite implementarea logisticii în 21 de județe, iar celelalte județe ar putea primi bugetele necesare anul viitor. „Știm foarte bine ce înseamnă, inclusiv dotarea cu mașini frig, pentru transportul acestor vaccinuri, pentru că doamna dr. Alexiu știe bine cum transportăm vaccinurile de la direcțiile de sănătate publică la cabinetele medicilor de familie. Sigur, condițiile sunt sigure, dar nu suficiente.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel