Spania ar putea introduce pașaportul de vaccinare în luna mai

DCMedical Team |
Data publicării:
Pașaport,  COVID, coronavirus. Foto: Pixabay
Pașaport, COVID, coronavirus. Foto: Pixabay

Spania ar putea introduce pașaportul de vaccinare în mai, spune ministrul spaniol al Turismului. 

Ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, a declarat că Regatul ar putea începe să utilizeze pașaportul de vaccinare din luna mai, când la Madrid ar trebui să aibă loc târgul internațional turistic FITUR. „Am putea fi în poziția de a implementa pașaportul digital (când începe FITUR, în 19 mai)”, a declarat ea, la un post spaniol de televiziune, citează B1 TV.

Declarația demnitarului spaniol vine în contextul în care liderii europeni au convenit să lucreze la un certificat digital de vaccinare pentru relansarea sectorului turistic, care a fost puternic afectat de pandemia de COVID-19.

Inițiativa este susținută în mod special de statele din sudul blocului comunitar, Spania, Italia și Grecia, care depind de vitalitatea turismului și care consideră că o măsură de acest gen ar relaxa traficul aerian.

Comisia Europeană ar putea prezenta în martie o propunere cu privire la pașaportul de vaccinare anti-COVID-19 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel