Spital de 14 milioane de euro, ținut ÎNCHIS în plină PANDEMIE

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Un spital mobil în valoare de 14 milioane de euro stă cu lacătul pe ușă din cauza birocrației, în plină pandemie.

Un spital mobil dotat cu 250 de paturi, dintre care 103 de ATI, în valoare de 14 milioane de euro, este închis, deși suntem în plină pandemie și numărul infecțiilor crește vertiginos. Spitalul mobil de la Lețcani din Iași este închis din cauza birocrației.
Situația unității medicale a fost prezentată la Antena 3, unde a vorbit Carmen Dorobăț,  managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. „Spitalul de 14.000 de metri pătraţi este dotat cu tot ceea ce înseamnă un complex pentru investigarea unui pacient, inclusiv cu SARS-Cov-2. Acest spital este proprietatea agenţiei Nord-Est şi fost dat Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pe data de 11 septembrie, în comodat, pe perioada pandemiei.”
Mai sunt necesare unele autorizații pentru ca spitalul să poată fi dat în folosință. 
„A obţinut avizele şi acum trebuie să obţină autorizaţiile de la Mediu, de la Apele Române pentru că fiind clădire care deserveşte sănătate nu poate să primească derogare. Suntem în faza în care proprietara Agenţiei Nord-Est se ocupă împreună cu autorităţile locale pentru a finaliza obţinerea acestor autorizaţii.”, mai spune Carmen Dorobăţ.
Pe lângă acest eautorizații, spitalul mai are nevoie de un proces de predare-primire între agenţie şi Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi care trebuia să fie întocmit de proprietar.
“Noi ca şi spital din punct de vedere medical suntem pregătiţi. Am facut echipe de simulare pentru întreg numărul de paturi, pentru că o să intrăm pe măsură ce evolueză procesul epidemiologic.
Am făcut simulare să intrăm în prima parte cu 24 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi pentru confirmaţi şi vrem acum să vedem cum funcţionează aparatura de terapie intensivă la propriu în momentul în care noi ca şi spital vom recepţiona împreună cu echipa noastră tehnică”, mai spune managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel