Spitalul de Psihiatrie Cavnic ar putea trece la administrația județeană. Primarul pune condiții

Angela Sabău |
Data publicării:
Spitalul ar putea trece în administrația CJ
Spitalul ar putea trece în administrația CJ

Spitalul de Psihiatrie din Cavnic ar putea trece în administrația Consiliului Județean Maramureș. Primarul pune condiții pentru potecția pe angajaților.

Spitalul de Psihiatrie din Cavnic ar putea trece în administrația Consiliului Județean Maramureș, dar cu condiția menținerii personalului, salariilor și continuarea funcționării instituției. Acestea sunt afirmațiile făcute de primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, după ce în spațiul public au apărut o serie de informații conform căror ar exista un conflict între administrația județeană și cea a orașului Cavnic. „Primăria nu se opune la o colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Maramureş, CAS Maramureş, DSP Maramureş, însă fiecare instituţie trebuie să înţeleagă că aici, muncesc peste 100 oameni, aceşti oameni trebuie respectaţi şi respectate principiile legii”, a precizat Petruț, citat de agerpres.ro.

Măsuri pentru protecția angajaților

El a mai arătat că CJ ar avea capacitatea financiară de a administra mai bine utata medicală, dar își dorește măsuri de siguranță pentru angajați. „Eu nu sunt împotriva ca acest spital să treacă în subordinea CJ Maramureş, pentru că au venituri mai mari, au alte capacităţi de a putea dota şi moderniza spitalul, doar că noi ca şi administraţie locală trebuie să ne luăm nişte măsuri de siguranţă. Aceste măsuri trebuie să cuprindă printre altele, independenţa instituţiei, adică să fie de sine stătătoare, să nu fie dizolvat sau lipit administrativ unui alt spital, ci să rămână spital de psihiatrie, să fie păstrate salariile şi personalul actual”, a mai declarat primarul oraşului Cavnic.

Primarul vrea consultarea angajaților

De asemenea, Petruț își dorește consultarea salariaților înainte de transferul unității medicale. În condițiile în care angajații își vor exprima acordul și vor veni promisiunile cerute, administrația locală va ceda unitatea, promite Petruț. De asemenea, el a mai arătat că unitatea medicală are un management performant, nu înregistrează datorii și nu are reclamații. „Spitalul are un management performant, nu ar datorii, echipa medicală este de cea mai bună calitate și bine pregătită, dovadă faptul că nu au nicio plângere de niciun fel. (...) Angajaţilor le-au fost plătite drepturile salariale la timp, inclusiv banii pentru hrană şi sporurile aferente. Deocamdată, spitalul nu a onorat voucherele de vacanţă. (...) Putem asigura în continuarea funcţionarea spitalului, mărirea salariilor şi a costurilor pentru utilităţi (gaz, apă, energie electrică) nu pune în pericol funcţionarea unităţii medicale”, a mai declarat Petruţ.

Spitalul de Psihiatrie din Cavnic asigură asistenţă medicală, îngrijiri medicale şi internare pacienţilor din judeţul Maramureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel