Spitalul Floreasca, reacție oficială în cazul pacientei arse în timpul operației

Dana Lascu / 28 dec 2019 / 23:59
Spitalul de Urgență Floreasca
Spitalul de Urgență Floreasca

Conducerea Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală a emis o poziție oficială în cazul pacientei arse în timpul unei intervenții chirurgicale. Redăm integral comunicatul: 

În cursul dimineții de duminică, 22 decembrie 2019, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă și gravă, a fost supusă unei reintervenții chirurgicale de urgență, intervenție necesară pentru supraviețuirea pacientei și stabilizarea funcțiilor vitale.

Intervenția chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urmă căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenția chirurgicală fiind finalizată.

În cursul aceleiași zile, incidentul a fost adus la cunoștință conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate și a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanțele produceriii accidentului. În acest sens au fost solicitate și primite declarații ale personalului implicat în incident și au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul.

Dacă în urmă acestei cercetări administrative vor fi evidențiate fapte/aspecte cu alte conotații, vor fi sesizate organele în drept.

De asemenea, în paralel, se efectuează o verificare și de către Ministerul Sănătății, spitalul nostru punând la dispoziție toate documentele obținute în cercetarea noastră administrativă.

În momentul în care cercetarea noastră va fi finalizată, concluziile vor fi făcute cunoscute, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea Spitalului de Urgență Floreasca. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy