Spitalul Regional Iași, cerere de finanțare, depusă: urmează Cluj

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Regional Iași
Spitalul Regional Iași

Cererea de finanțare a construcției Spitalului Regional Iași a fost depusă azi. Urmează săptămâna viitoare cea pentru Spitalul Regional Cluj.

Ministerul Sănătăţii a depus azi cererea de finanţare a construcţiei Spitalului Regional Iaşi, a anunţat, la Botoşani, ministrul Sorina Pintea. O cerere similară va fi depusă, săptămâna viitoare, şi pentru Spitalul Regional Cluj.

"Astăzi s-a depus cererea de finanţare pentru Spitalul Regional Iaşi. Aceste spitale nu sunt simple construcţii. Sunt clădiri care au 150.000 de metri pătraţi, în care există aparatură medicală, iar proiectele promovate de noi, studiile de fezabilitate sunt foarte complexe. A fost nevoie de un an, un an şi două luni pentru a fi finalizate aceste studii de fezabilitate, apoi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, Iaşi, Cluj", a afirmat Pintea.

Ministrul Sănătăţii susţine că autorităţile române au cerut Uniunii Europene fazarea proiectelor, astfel încât acestea să poată fi finanţate şi din următorul exerciţiu financiar.

"A fost deschisă linia de finanţare la Ministerul Dezvoltării, care va prelua cererile şi le va depune la Bruxelles. În paralel, noi am început procesul de achiziţie pentru Spitalul regional Iaşi, este în SICAP, se poate verifica. De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a avut discuţii la Bruxelles legate de posibilitatea de a faza aceste proiecte. Valoarea unui proiect este 450 de milioane de euro aproximativ. Sunt studii făcute de experţii Băncii Europene de Investiţii. 150 de milioane de euro este prima tranşă pe care Europa o asigură pentru aceste trei spitale regionale. (...) Depinde de Bruxelles în cât timp va aproba cererile", a adăugat Pintea, citată de agerpres.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel