Statul european unde toți cetățenii sunt considerați DONATORI DE ORGANE

Dana Lascu |
Data publicării:
Transplant organe
Transplant organe

Sute, poate chiar mii de vieți vor fi salvate în Anglia după ce s-a modificat legislația, astfel încât toți cetățenii peste 18 ani care decedează sunt considerați donatori, dacă nu au precizat în mod specific că nu vor asta în timpul vieții.  

Explicația autorităților britanice este simplă: „Aproximativ trei persoane care au nevoie de un organ mor în fiecare zi în Marea Britanie, deoarece nu sunt disponibile suficiente organe pentru transplant. Însă doar 1% dintre oameni mor în circumstanțe care ar permite donarea de organe”, se arată în documentul care arată cum se implementează măsura, care este tradus inclusiv în limba română. 

Practic, conform documentului (link document), începând din 20 mai 2020, toți adulții din Anglia vor fi considerați din start donatori de organe și țesuturi la moartea acestora, „cu excepția cazului în care aceștia și-au înregistrat decizia de a nu dona sau dacă se află în unul dintre grupurile. Acesta este denumit un sistem de exprimare a refuzului explicit (opt-out)”.

Noua lege se aplică adulților din Anglia, care mor în Anglia. Aceasta NU se aplică:

- persoanelor cu vârsta sub 18 ani;

- persoanelor care nu dețin capacitatea mentală de a înțelege noile prevederi legale și de a lua măsurile necesare;

- persoanelor care au locuit în Anglia mai puțin de 12 luni înainte de deces;

- persoanelor care nu locuiesc aici în mod voluntar. 

„Acest lucru înseamnă că, în cazul în care nu ați confirmat dacă doriți să fiți donator de organe – prin înregistrarea unei decizii în Registrul NHS al donatorilor de organe sau prin informarea prietenilor sau a familiei – se va considera că sunteți de acord să vă donați organele la moartea dumneavoastră”, se mai arată în document. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel