Streinu-Cercel despre autocarul de copii din Alba, care a fost în Italia: Să fie lăsați acasă

Adisa Codruț / 23 feb 2020 / 22:23
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Copiii din Alba care au vizitat Italia vor fi plasați în carantină acasă, spune Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutul Matei Balș.

Coronavirus, Italia. Managerul Institutul Matei Balș din București, Adrian Streinu-Cercel, spune că s-a luat hotărârea în cazul copiilor din Alba, plecați în excursie în nordul Italiei cu autocarul, să fie plasați acasă în carantină. Autocarul a intrat în țară și ar urma să ajungă în Alba Iulia luni dimineața, 24 februarie, în jurul orei 1 noaptea.

”Inițial era un scenariu, pe urmă s-a luat fiecare etapă în parte a acestei excursii, s-a văzut prin ce orașe a trecut, cât a stat în orașele respective, cât a fost rata potențială de contact și s-a luat decizia ca acești copii să fie lăsați acasă sub supravegherea părinților și cu contact direct cu DSP. Vă spun asta pentru că toate lucrurile se întâmplă dinamic. Dacă pleci dimineață cu o idee până la prânz s-ar putea să trebuiască să iei cu totul și cu totul alte decizii. (...) În momentul de față știm că pe teritoriul Italiei nu avem niciun cetățean român care să fie infectat cu coronavirus. Un lucru deosebit de important”, a afirmat Streinu-Cercel la o emisiune a Realitatea TV.

Acesta a mai precizat că ”nici pomeneală” să fie oprite zborurile dintre Italia și România.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy