Coronavirus: situația din Italia, Turcia, Parkistan, Japonia, Franța

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Peste 130 de italieni s-au îmbolnăvit de COVID-19. Turcia și Pakistanul închid granițele cu Iranul.

Italia. Autoritățile italiene se confruntă cu cel mai mare focar de coronavirus în afara Asiei, titrează The Wall Street Journal. Peste 130 de persoane din Italia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile au închis școlile din Milano, au anulat unele evenimente publice din regiunile Lombardia și Veneto, mii de persoane sunt în carantină. Premierul Italiei, Giuseppe Conte, declara că numărul cazurilor de COVIS-19 din Italia au crescut dramatic în ultimele două zile și, într-o conferință de presă, a afirmat că Italia nu va încerca suspendarea tratatului Schengen, deoarece o astfel de măsură draconiană ar fi disproporționată, scrie The Guardian.

Lista orașelor în carantină din Italia o puteți vedea pe DC News.

Turcia, Pakistan, Afganistan. Aceeași publicație anunța că Turcia și Pakistanul au închis granițele cu Iranul ca să prevină răspândirea coronavirusului, iar Afganistanul a suspendat călătoriile în țara vecină pe fondul îngrijorărilor cu privire la numărul tot mai mare de persoane infectate de noi coronavirusuri. „Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și pentru a proteja publicul, Afganistanul suspendă toate mișcările de pasageri (aer și sol) către și dinspre Iran”, a declarat biroul Consiliului Național de Securitate al Afganistanului, într-o declarație postată pe Twitter.

Coreea de Sud, Israel. 18 dintre cei 39 de sud-coreeni din regiunea de sud-est care au făcut un pelerinaj în Israel au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Ministerul de Externe al Israelului a emis alte avertismente cu privire la călătoriile în Coreea de Sud și Japonia din cauza coronavirusului, iar Ministerul Sănătății ordonă israelienilor care se întorc din aceste țări să rămână în carantină acasă, la fel cum au cerut anterior și celor care se întorceau din Hong Kong, China, Macau, Thailanda și Singapore. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va adăuga restricții suplimentare la intrarea în Israel din țări precum Australia și Japonia.

Japonia. Guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, a declarat, conform The Guardian, că dacă focarul de coronavirus persistă poate avea un impact mare asupra Japoniei și asupra economiilor globale prin întreruperi ale lanțului de aprovizionare.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel