Studenți și rezidenți la Medicină: unii nu cunosc doctori români celebri. Dr Silviu Constatinoiu: am constatat o lipsă crasă de cultură

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Medic
Medic

Profesorii Teodor Horvat și Silviu Constantinoiu au vorbit la emisiunea Academia de Sănătate și despre faptul că unii studenți și rezidenți la Medicină habar n-au cine sunt marile personalități medicale.

Prof dr Teodor Horvat și prof dr Silviu Constantinoiu au fost invitații profesorului Irinel Popescu la ediția de luni a emisiunii Academia de Sănătate, unde s-a discutat despre Istoria Medicinei, mai ales că Academia România  a lansat, lunile trecute, două volume intitulate „File din Istoria Medicinei Românești”. 

”E necesar să cunoaștem Istoria Medicinei pentru că e necesar să cunoaștem istoria neamului”, consideră profesorul Teodor Horvat. Acesta a mai afirmat că a întâlnit studenți la Medicină care nu știau personalități de bază ale Medicinei românești. ”Am întâlnit studenți al Medicină care să nu cunoască marile figuri medicale sau chirurgicale din Istoria Medicinei românești. Nu știau, de exemplu, cine a fost profesorul Ioan Juvara, cine a fost profesorul Dan Setlacec”, afirmă profesorul Horvat.

În această situație, punctează prof Teodor Horvat, lansarea volumelor ”File din Istoria Medicinei Românești” completează un gol. ”Ideea pe care ați avut-o, de a coagula, de a forma un grup profesioniști ai Medicinei care au înclinații spre istorie, care să se apuce să țină conferințe, să scrie pe teme istorice, să publice, să stabilească programe - acest lucru e mai mult decât binevenit”, adaugă profesorul Horvat.

O opinie similară are și prof. dr Silviu Constantinoiu. ”Și eu am constatat, nu zic de lumea obișnuită, dar zic de studenți la Medicină și rezidenți, o lipsă crasă de cultură, în general vorbind, dar mai ales de cultură medicală și de cunoaștere a marilor noastre personalități”, a afirmat profesorul Constantinoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel