Istoria Medicinei, cu Prof dr Teodor Horvat și Prof dr Silviu Constantinoiu. Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Istoria Medicinei. Foto: Pixabay
Istoria Medicinei. Foto: Pixabay

Prof dr Teodor Horvat și Prof dr Silviu Constantinoiu, membri de marcă ai Comisiei de Istorie a Medicinei de la Academia Română, vin la Academia de Sănătate luni, 15 martie, de la ora 11.00. Subiectul emisiunii care este realizată de prof dr Irinel Popescu este importanța istoriei pentru Medicina de astăzi și pentru sănătatea populației. 

„La ediția de luni, 15 martie, a Academiei de Sănătate vom aborda un domeniu puțin mai special, pe care nu l-am abordat până acum în emisiunile noastre, și anume Istoria Medicinei. Și o să încercăm să arătăm de ce este important pentru Medicina de astăzi, poate pentru sănătatea populației în general, să cunoaștem istoria”, a arătat prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii. 

Discuția va porni de la un proiect al Academiei Române care s-a materializat în două volume intitulate „File din Istoria Medicinei Românești”. 

„Cu ocazia lansării cărții a fost constituită o comisie de istorici ai Medicinei, Comisia de Istorie a Medicinei a Academiei Române, care își propune să continue acest proiect. (...) Ea este condusă de președintele Academiei, prof Ioan Aurel Pop, care este istoric, având în componență, în primul rând pe domnul profesor Victor Voicu, președintele Secției de Medicină a Academiei  Române și vicepreședinte al Academiei Române. Împreună cu dânsul coordonează comisia domnul prof dr Teodor Horvat, care este unul dintre invitații mei de luni. Din comisie mai fac parte și alți membri, printre aceștia și domnul profesor doctor Silviu Constantinoiu, de asemenea unul dintre invitații emisiunii de luni”, a mai spus academicianul Irinel Popescu. 

Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă LIVE, luni, 15 Martie, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel