SUA, prima țară care a trecut de 10 milioane de cazuri de COVID-19: aproape 1 milion de cazuri, în ultimele 10 zile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Statele Unite au devenit prima țară care a depăşit pragul de 10 milioane de infecţii cu noul coronavirus de la începerea pandemiei. Cifra a fost depășită pe măsură ce al treilea val de cazuri de COVID-19 se extinde în întreaga ţară. 

Punctul de referinţă sumbru a fost atins în aceeaşi zi în care la nivel mondial s-a depăşit pragul de 50 de milioane de cazuri de coronavirus, conform Agerpres.
SUA au raportat aproximativ un milion de cazuri în ultimele zece zile, cea mai mare rată de infectare de la momentul în care ţara a anunţat primul său caz de coronavirus nou, în statul Washington, în urmă cu 293 de zile.
Ţara a raportat sâmbătă un număr record de 131.420 de cazuri de COVID-19 şi peste 100.000 de infecţii zilnice de cinci ori în ultimele şapte zile. Media pe şapte zile de 105.600 de cazuri zilnice înregistrată în SUA - o creştere cu cel puţin 29% - este mai mare decât media combinată din India şi Franţa, două dintre cele mai afectate ţări din Asia şi Europa.
Peste 237.000 de americani au murit de COVID-19 de la momentul în care boala provocată de coronavirus a apărut pentru prima dată în China, la finalul anului trecut.
Media zilnică de noi decese raportate în Statele Unite reprezintă unu din 11 decese înregistrate la nivel mondial în fiecare zi.
Numărul deceselor raportate la nivel naţional a crescut cu mai mult de 1.000 pentru a cincea zi consecutiv, sâmbătă, o tendinţă observată ultima dată la jumătatea lunii august.
Conform experţilor sanitari, numărul deceselor tinde să crească între patru şi şase săptămâni după o înmulţire a cazurilor de infectare.
Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, care a criticat în mare parte din campania sa modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat pandemia, s-a angajat sâmbătă ca lupta contra COVID-19 să devină o prioritate absolută.
Biden va anunţa luni un grup operaţional pentru gestionarea pandemiei, care va fi însărcinat cu dezvoltarea unui plan pentru limitarea răspândirii bolii odată ce Biden va prelua atribuţiile asociate funcţiei, în luna ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel