Suceava: 3 milioane de euro pentru construcţia unei noi Secţii de Oncologie la SJU

SJU Suceava
SJU Suceava

Un nou corp de clădire va fi construit din fonduri proprii pentru Secţia de Oncologie, în curtea Spitalului Vechi din Suceava, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Flutur.

El a spus că investiţia, estimată la 3 milioane de euro, va fi o secţie modernă, cu parter şi trei etaje, ce va dispune de un număr de 50 de locuri, cu saloane care vor fi dotate cu unul, două sau trei paturi şi grup sanitar propriu, notează Agerpres. 

Totodată, noua secţie va avea un compartiment de îngrijiri paleative cu zece paturi.

"Este o nevoie foarte mare pentru aşa ceva, iar Secţia de Boli paleative existentă nu face faţă acum. Vom avea şi ambulatoriu propriu modern. Aici vin circa 20.000 de pacienţi pe an, unii dintre ei de mai multe ori. (...) Vom avea o recepţie, un triaj pentru cei care vin să se interneze sau la analize, o sală de aşteptare cu 50 de locuri, un cabinet de consultaţii şi unul psihologic", a spus Flutur.

De asemenea, la ultimul nivel al clădirii se vor construi cel puţin 12 garsoniere pentru pacienţii care ajung la tratamente.

Potrivit lui Flutur, se preconizează ca lucrările de construcţie să demareze în primăvara anului viitor.

În context, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că investiţia se va realiza din fondurile proprii şi de la bugetul CJ Suceava.

În proximitatea Secţiei de Oncologie a SJU Suceava se construieşte Centrul de radioterapie oncologică, investiţie ce ar putea fi finalizată până în anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel