Tânăr din Maramureș întors recent din China, plasat în carantină preventiv, la domiciliu

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus     Foto: pixabay.com
Coronavirus Foto: pixabay.com

Un tânăr de 25 de ani din Maramureș întors de trei zile din China se află izolat la domiciliu, în carantină. El nu prezintă semne clinice de boală. Ceilalți membri ai familiei însă nu sunt sub aceeași măsură, astfel că primarul a solicitat ca și restul familiei să fie plasată în carantină, preventiv.

Un tânăr de 25 de ani întors din China se află în carantină, izolat la domiciliu său din Negreia, comuna Șișești, Maramureș. Tânărul nu este bolnav, nu prezintă semne de boală, însă este izolat prevenitv, spune DSP Maramureș.

„Este o persoană sănătoasă, autoizolată voluntar acasă. Așa este procedura, 14 zile stă acasă. Toate persoanele care au venit din China și sunt sănătoase stau la domicilu preventiv 14 zile”, a spus Caremen Sima, director adjunct al DSP Maramureș. ”Nu este bolnav, nu este suspiciune”, a menționat ea. 

Primarul din comuna Șișești, Ioan Mircea Tentiș, a arătat că a fost informat de către profesorul coordonator al Școlii Primare din Localitatea Negreia că un elev a fost ajutat la efectuarea temelor de către fratele său mai mare, care s-a întors din China în urmă cu trei zile. „În acest context am solicitat sprijinul Postului de Poliție Șișești, reprezentanții acestuia s-au deplasat la fața locului, s-a constatat faptul că există plasat în carantină la domiciliu un cetățean român de origine chineză, întors recent din Republica Populară Chineză. Acesta este fiul din prima căsătorie al unei doamne care în prezent locuiește în localitatea Negreia”, a explicat el.

Primarul mai spune că a luat legătura cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș și Direcția de Sănătate Publică a Județului Maramureș, care i-au confirmat că tânărul este izolat la domiciliu și că persoana este sănătoasă, dar este monitorizată de două ori pe zi de către medicul de familie din localitate.

Ioan Mircea Tentiș a solicitat, de asemena, ca măsura carantinei să se extindă asupra întegii familii, având în vedere că în locuința respectivă domiciliază încă cinci persoane care intră în contact direct cu acesta, respectivele persoane frecventând locuri publice cum ar fi școala, magazine, mijloace de transport în comun etc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel