Tirzepatida, victorie în lupta cu obezitatea. Îi face concurență lui Ozempic: Pierderea în greutate, fără precedent

Tirzepatida - Foto: Freepick
Tirzepatida - Foto: Freepick

Tirzepatida marchează o victorie în cel de-al doilea studiu privind obezitatea.

Tirzepatida (Mounjaro), o "dublă-cretină", s-a dovedit a fi un succes în SURMOUNT-2, cel de-al doilea studiu esențial pentru acest medicament ca agent antiobezitate, conform rezultatelor de top raportate astăzi de producătorul tirzepatidei, Lilly, într-un comunicat de presă citat de Medscape.

Compania arată că tirzepatida a atins ambele criterii de evaluare primare în cadrul studiului, precum și toate criteriile de evaluare secundare cheie.

Constatările deschid calea pentru ca tirzepatida să primească probabil aprobarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) ca tratament pentru obezitate, poate înainte de sfârșitul anului 2023.

Tirzepatida a primit aprobarea FDA în luna mai 2022 pentru tratamentul diabetului de tip 2 la adulți, sub denumirea comercială Mounjaro, iar unele persoane au folosit-o deja în afara etichetei pentru a trata obezitatea.

Tirzepatida este un nou luptător în lupta cu obezitatea, dualpeptidei asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1) și al polipeptidei insulinotropice dependente de glucoză.

Mai mulți derivați ai receptorilor GLP-1 sunt deja autorizați în Statele Unite, inclusiv semaglutida, o injecție o dată pe săptămână, care este autorizată sub denumirea Wegovy pentru pacienții cu obezitate și sub denumirea Ozempic pentru tratamentul diabetului de tip 2.

Acești agenți au fost incredibil de populari în rândul persoanelor influente din rândul celebrităților și, odată cu utilizarea hashtag-ului #Ozempic pe rețelele de socializare, acest lucru a dus la o utilizare fără precedent a acestor produse pentru pierderea în greutate, adesea în rândul celor care nici măcar nu suferă de obezitate sau de diabet de tip 2. Ulterior, pacienții cu diabet de tip 2 și obezitate care au nevoie de aceste produse au avut adesea dificultăți în a le obține, din cauza penuriei de produse în urma acestui fenomen.

Ce arată rezultatele studiului despre noul tratament care concurează cu Ozempic / Wegovy


SURMOUNT-2, adică al doilea studiu, cel despre care am vorbit până acum, a înrolat 938 de adulți cu exces de greutate sau obezitate și diabet de tip 2 și a avut două criterii primare de evaluare care s-au axat ambele pe pierderea în greutate în comparație cu placebo.

Primul studiu pivotal finalizat al tirzepatidei pentru pierderea în greutate, SURMOUNT-1, a înrolat persoane cu supraponderabilitate sau obezitate, dar fără diabet, și a avut rezultatele principale raportate în 2022. La momentul respectiv, după cum a raportat Medscape, pierderea în greutate obținută cu tirzepatida, a fost descrisă ca fiind "fără precedent", cei cărora li s-a administrat cea mai mare doză în acel studiu (15 mg pe săptămână pe cale subcutanată) pierzând în medie 20%-22% din greutatea corporală în 72 de săptămâni, în funcție de analiza statistică specifică utilizată.

În ceea ce privește primul parametru primar al SURMOUNT-2, 72 de săptămâni de injecții subcutanate săptămânale cu tirzepatidă în doze de 10 mg sau 15 mg au dus la o pierdere medie în greutate față de valoarea inițială de 13,4% și, respectiv, 15,7%, comparativ cu o pierdere medie de 3,3% față de valoarea inițială în grupul de control tratat cu placebo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel