Tomograful SJU Deva, din nou funcțional, până la finele săptămânii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tomograf
Tomograf

Tomograful Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va redeveni funcţional până la sfârşitul acestei săptămâni.

Tomograful Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va redeveni funcţional până la sfârşitul acestei săptămâni, după o lună de zile în care pacienţii care aveau nevoie de acest gen de investigaţii imagistice au fost nevoiţi să le efectueze în alte unităţi medicale.

Informaţia a fost prezentată în cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat-o joi, la sediul Prefecturii, între reprezentanţi ai spitalului judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi ai Sindicatului "Medicorum honorem" al medicilor, tema fiind situaţia de criză apărută in urma defectării computerului tomograf ce aparţine unităţii medicale.

"Imposibilitatea de a fi efectuate investigaţii tomografice a apărut în prima parte a lunii decembrie 2019, medicii deveni fiind nevoiţi să trimită pacienţii către alte unităţi medicale din judeţ sau chiar din alte judeţe, expunându-i astfel unui risc suplimentar", se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, citat de agerpers.ro.

Prefectul judeţului a fost informat că pe parcursul zilei de joi va fi instalat noul tub al tomografului, urmând ca până la sfârşitul acestei săptămâni aparatul să fie funcţional.

Până la repunerea în funcţiune a tomografului, în urma discuţiilor purtate de prefect cu managerul Spitalului CFR Simeria, investigaţiile tomografice vor fi efectuate la această unitate medicală.

Pentru ca situaţia să nu se mai repete, prefectul a solicitat reprezentanţilor DSP Hunedoara şi SJU Deva o mai mare atenţie privind declanşarea din timp a procedurilor de achiziţie a acestui tip de aparat.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel