Transplant pulmonar în Ungaria pentru pacienții români. Memorandum

Adisa Codruț / 18 Martie 2019 / 15:33
Plămâni
Plămâni

Deși transplantul pulmonar a început în România și cel puțin o clinică privată a anunțat că l-ar putea face, ministrul Sănătății va trimite pacienți români să fie transplantați în Ungaria!

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și prof.dr Miklos Kasler, ministrul Sănătății din Ungaria au convenit în această dimineață la Budapesta, încheierea unui Memorandum de înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni.

„Din punctul nostru de vedere Memorandumul de înțelegere transmis de partea maghiară este agreat și propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări să înceapă discuțiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării", a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.

La întâlnirea de la Budapesta, Sorina Pintea a fost însoțită de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat și de dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Ea a subliniat că echipa MS caută „toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar".

„Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare, care sunt cazuri complexe și pentru care facem toate eforturile să găsim soluții", a declarat ministrul Sănătății.

Astăzi, cei doi oficiali, român și maghiar, au demarat discuții și pentru identificarea altor domenii de colaborare, ca de exemplu oncologia și achiziția comună de medicamente și de vaccinuri.

Ce ignoră ministrul

În România, însă, se face deja transplant pulmonar la Spitalul Sf.Maria din Capitală. Și la Clinica Polisano din Sibiu s-ar putea face, după cu relata într-un interviu exclusiv la DC Medical chirurgul Mugurel Bosînceanu. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy