Transplant, Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: 10 prelevări de organe

Adisa Codruț / 22 oct 2019 / 12:24
Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare
Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare

Programul de transplant se dezvoltă și la Baia Mare, unde, la Spitalul Județean de Urgență s-au efectuat peste 10 cazuri de prelevări de organe.

O nouă prelevare de organe a avut loc luni, 21 octombrie 2019, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare. Echipele de prelevare de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Colentina au venit în Baia Mare pentru a preleva cordul, ficatul, rinichii, cornee ași țesuturi osoase de la un pacient de aproximativ 40 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral, anunță conducerea unității medicale.

După ce familia și-a dat acordul pentru a ajuta la salvarea altor bolnavi aflați în suferință, au fost prelevate cordul, corneea, ligamentele și ficatul care au ajuns în București, în timp ce rinichii au fost trimiși la Cluj. Din păcate, plămânii nu au putut fi prelevați, existând suspiciunea unei afecțiuni pulmonare.

„În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare și transplant", a transmis Agenția Națională de Transplant.

Managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" Baia Mare, dr. Vasile Pop a arătat că, de la începutul anului și până în prezent, au fost peste 10 prelevări efectuate cu succes la unitatea medicală din Baia Mar, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Spitalului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy