Tulpina indiană a COVID. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: E bine că numărul se menține redus

Adisa Codruț / 10 iun 2021 / 22:08
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în județul Vaslui.Foto: Print screen
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în județul Vaslui.Foto: Print screen

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat la un post TV că numărul cazurilor de COVID - tulpina indiană se menține scăzut.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, joi seara, 10 iunie, că numărul cazurilor de COVID cu tulpina indiană se menține redus.

”Tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în țară. E bine că numărul se menține redus și că, cel puțin din datele raportate de INSP încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puțin, transmitere comunitară semnificativă pentru tulpina indiană”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică au precizat că până pe 6 iunie au fost raportate 2.087 secvențieri. Dintre acestea, 1.437 de cazuri sunt varianta britanică, 10 - sud-africană, 17 braziliană și 26 cea indiană; varianta Delta - 3 cazuri dintr-un focar din Colonia Bod, județul Brașov; un caz din București, un altul dintr-un focar din Dolj, 13 cazuri din orașul Popești-Leordeni.

OMS a denumit tulpina britanică Alpha, Beta cea sud-africană şi tulpina indiană - Delta, potrivit Antena 3.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy