Tulpinile periculoase de CORONAVIRUS. Simona Ruță, ADEVĂRUL științific despre COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus
Coronavirus

Prof dr Simona Ruță, virusolog, spune adevărul despre ipoteza că acest nou coronavirus ar avea tulpini periculoase care sunt cele care ar duce la decesul atâtor oameni.

Prof dr Simona Ruță, virusolog și prorector cu probleme de cercetare științifică la UMF Carol Davila, a vorbit în cadrul Dezbaterii online „Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19", despre adevărul științiific legat de tulpinile noului coronavirus COVID-19. Există sau nu mai două tulpini, una virulentă și una ușoară?

„Este cumva o interpretare eronată a unor date care au fost publicate și care se referă la variabilitatea acestor virusuri. Nu e nimic surprinzător că virusul evoluează, că virusul variază. Toate aceste virusuri ARN sunt foarte variabile, pentru că ele se multiplică prin niște enzime polimeraze, care sunt foarte infidele și care la fiecare ciclu de multiplicare fac niște greșeli. (..) Este, cum le spun eu studenților mei, dacă vă gândiți la momentul în care scrieți repede, repede un SMS, puteți să greșiți câteo literă. Ei, această literă greșită este una dintre mutațiile care se introduc în genomul viral. Și, cum se întâmplă la SMS, atunci când litera greșită nu schimbă sensul cuvântului, așa se întâmplă și la virusurile astea. Mutațiile nu au niciun fel de efect asupra virusului în sine, nu-l fac mai agresiv, mai virulent, mai periculos", a completat virusologul.

Mutațiile pot fi și dezastruoase pentru virus!

Expertul UMF spune că în unele cazuri mutațiile pot fi cele care duc la dispariția unui virus.

„Altădată, mutațiile pot chiar să fie dezastruoase pentru virus, pot să-l facă mai slab, mai puțin adaptat pentru replicare și altădată pot să apară mutații care să-l facă mai periculos. Deocamdată nu este cazul, toate tulpinile existente până în prezent sunt extrem de asemănătoare, ceea ce arată că virusul este recent introdus în populație, dintr-o sursă unică sau din foarte, foarte puține surse, credem surse animale. Ceea ce a circulat în presă că sunt două tulpini, "S" și "L" sau trei tulpini acum, nu sunt decât niște interpretări greșite ale unor date bazate pe analiza unui număr foarte mic de secvențe virale, care arătau diferențe, fără să le asociaze în vreun fel cu forma clinică", a completat virusologul dr Simona Ruță.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel