UMF Carol Davila, printre cele mai prestigioase universități internaționale. Ce loc ocupă în TOP Shanghai

Georgiana Ioniță / 30 iun 2020 / 10:31
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical

UMF Carol Davila a ajuns în topul celor mai  prestigioase clasamente internaționale ale universităților.

Universitatea de Medicină și Farmacie ” Carol Davila” din București a urcat în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/clinical-medicine.html) , poziționându-se anul acesta în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”. 

Pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă un număr minim de publicații de cercetare în perioada 2014-2018. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele  pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites. 

 

“Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internațional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila, a depus eforturi remarcabile în planul cercetării științifice medicale. Aceste eforturi devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasament. 

 

Trebuie să susținem eforturile inițiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacității de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acțiuni, vom identifica și aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare și stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica și mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menține acest trend ascendent și vom deveni un lider european regional”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie ” Carol Davila” din București. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy