Noi tratamente pentru cancerul de col uterin și cancerul de sânge și un nou rival al Ozempic. 10 știri importante din lumea medicală: 16 martie

Foto: Freepik @achimprill
Foto: Freepik @achimprill

Ce se întâmplă azi, 16 martie, în lumea medicală internațională. FDA aprobă un nou medicament pentru un tip de cancer de sânge și un nou medicament are succes în tratarea cancerului de col uterin.

Combinația Keytruda de la Merck reușește în studiul în fază avansată pentru tratamentul cancerului de col uterin

Merck a declarat vineri că imunoterapia sa de succes Keytruda, în combinație cu chimio-radioterapia, a atins obiectivul principal de îmbunătățire a supraviețuirii generale a pacientelor nou diagnosticate cu o formă de cancer de col uterin, în cadrul unui studiu aflat în stadiu avansat. Administrația americană pentru alimente și medicamente aprobase în ianuarie utilizarea extinsă a combinației pentru tratarea pacientelor care au cancer de col uterin în stadiu avansat și care nu au primit anterior intervenții chirurgicale, radioterapie sau terapie sistemică, potrivit Reuters.

FDA din SUA extinde utilizarea terapiei împotriva cancerului de la Bristol Myers

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a extins joi utilizarea terapiei celulare Breyanzi a Bristol Myers Squibb pentru un tip de cancer al sângelui cu creștere lentă, marcând a treia aprobare pentru acest tratament.

Grupul de experți al FDA din SUA votează în favoarea extinderii utilizării terapiei CAR-T de la Bristol Myers

Consilierii Administrației americane pentru alimente și medicamente au votat vineri în favoarea autorizării utilizării terapiei celulare de la Bristol Myers Squibb ca tratament precoce pentru un tip de cancer al sângelui. Grupul a votat cu 8-3 în favoarea faptului că beneficiile Abecma de la Bristol au depășit riscurile terapiei atunci când aceasta este administrată ca tratament precoce.

Agenția ONU din Gaza spune că unul din trei copii sub 2 ani este subnutrit acut

Unul din trei copii cu vârsta sub 2 ani din nordul Fâșiei Gaza suferă acum de malnutriție acută, iar foametea este iminentă, a declarat sâmbătă principala agenție a ONU care operează în enclava palestiniană. "Malnutriția copiilor se răspândește cu repeziciune și atinge niveluri fără precedent în Gaza", a declarat Agenția ONU de Ajutor și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) într-o postare pe rețelele de socializare.

Blinken face apel la o cooperare globală mai strânsă pentru combaterea drogurilor sintetice

Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut apel vineri la o cooperare internațională mai strânsă pentru a combate traficul în plină expansiune de droguri sintetice ilicite, precum fentanilul, principala cauză a deceselor prin supradoză în țara sa. El a vorbit la o reuniune anuală a Comisiei ONU pentru stupefiante (CND), care revizuiește reglementările globale privind drogurile și care, în fiecare an, adaugă noi așa-numiți precursori chimici - ingrediente folosite pentru fabricarea drogurilor ilegale - pe listele internaționale cunoscute sub numele de liste, pentru a pune controale stricte asupra comerțului cu aceștia.

Zepbound, medicamentul Lilly pentru pierderea în greutate, noile rețete din SUA depășesc pentru prima dată Wegovy

Puternicul medicament pentru pierderea în greutate Zepbound de la Eli Lilly a ajuns la 77.590 de rețete noi în SUA în săptămâna care s-a încheiat la 8 martie, depășind medicamentul rival pentru obezitate Wegovy de la Novo Nordisk pentru prima dată de la lansarea sa, potrivit datelor IQVIA. Cu aproximativ 6.000 de rețete mai puține de Wegovy au fost completate în Statele Unite în acea săptămână, dar Novo și-a menținut avansul pentru numărul total de rețete săptămânale față de Zepbound cu 25.307, potrivit datelor publicate de JPMorgan într-o notă săptămânală.

Un grup de experți ai FDA din SUA sprijină utilizarea extinsă a terapiilor CAR-T de la J&J și Bristol Myers

Consilierii autorității americane de reglementare în domeniul sănătății au votat vineri în favoarea autorizării utilizării terapiilor celulare ale Johnson & Johnson și Bristol Myers Squibb ca tratamente anterioare, deschizând calea pentru utilizarea lor la pacienții mai puțin grav afectați de un tip de cancer al sângelui. În timp ce toți cei 11 membri cu drept de vot ai comisiei au fost de acord în unanimitate că beneficiile Carvykti de la J&J și Legend Biotech depășesc riscurile terapiei atunci când este administrată ca tratament precoce, doar opt au votat în favoarea Abecma de la Bristol.

Madrigal Pharma crește după ce medicamentul său obține prima aprobare pentru boala ficatului gras NASH

Acțiunile Madrigal Pharmaceuticals au crescut cu până la 23% vineri, după ce medicamentul său oral a devenit primul tratament aprobat pentru o boală a ficatului gras cunoscută sub numele de steatohepatită non-alcoolică (NASH). Medicamentul, Rezdiffra, a fost aprobat joi de autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din SUA fără a fi necesară o biopsie hepatică pentru diagnosticare, deschizând calea pentru o acceptare mai largă și creând o oportunitate de blockbuster.

Agenția americană solicită plăți intermediare pentru furnizorii de servicii medicale afectați de pirateria informatică a UnitedHealth

Guvernul american a declarat vineri că a îndemnat statele să efectueze plăți intermediare pentru furnizorii de servicii medicale care au fost afectați de atacul cibernetic la Change Healthcare, unitate a UnitedHealth. Noile îndrumări ale Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) permit statelor să înceapă să facă plăți intermediare retroactiv, de la data la care procesarea plăților cererilor de rambursare a fost întreruptă din cauza incidentului de securitate cibernetică, a precizat agenția federală de sănătate.

Capacitatea Gilead de terapie împotriva cancerului CAR-T se va cvadrupla până în 2026

Gilead Sciences va putea să-și cvadrupleze producția de tratamente pentru cancer cu terapie celulară până în 2026, datorită îmbunătățirilor aduse proceselor de producție ale biotehnologiei americane, a declarat pentru Reuters un director responsabil cu această activitate. Cindy Perettie, vicepreședinte executiv al unității de terapie celulară Kite a Gilead, a declarat că aceste schimbări au permis deja companiei să crească numărul de tratamente pentru pacienți pe care le poate produce la 10.000 anual, de la 6.000 anul trecut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel