Vaccin antigripal. DSP Suceava a primit 14.500 de doze

Vlad Manolache |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

DSP Suceava a primit a treia tranșă de doze de vaccinuri antigripale. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit, miercuri, a treia tranşă de vaccin antigripal, reprezentând un număr de 14.500 de doze, a anunţat directorul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Directorul DSP Suceava a adresat invitaţia tuturor medicilor de familie din judeţ pentru a se prezenta să ridice dozele de vaccin antigripal, iar persoanele încadrate în anumite grupe de risc sunt rugate, de asemenea, să se prezinte la medicul de familie în vederea administrării vaccinului.

Solicitare a fost de 46.000 de doze

DSP Suceava a solicitat, în acest an, repartizarea unui număr total de 46.000 de doze, necesarul de vaccin urmând să fie completat în tranşe pe care instituţia le va primi inclusiv în luna noiembrie 2018.

În cursul anului trecut, la nivelul judeţului Suceava au fost vaccinate peste 33.000 de persoane.

Grupele de risc includ persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani, aflate în evidenţa medicilor de familie cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei uman, gravidele, adulţi, copii, rezidenţi în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel