Vaccin produs în România. Dr Adrian Marinescu: nu ne gândim doar la pandemie

Florina Pop |
Data publicării:
Flacoane   FOTO: pixabay
Flacoane FOTO: pixabay

Medicul Adrian Marinescu spune că la Institutul Cantacuzino s-ar putea produce vaccinuri.

Doctorul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș spune că producerea de vaccin la Institutul Cantacuzino ”e o speranță pentru noi toți”.

”Până la urmă, pentru noi toți, Institutul Cantacuzino dintotdeauna a jucat un rol important și chiar dacă au fost și momente când ne-am dorit să se facă mai mult acolo, cred că oricând, dacă ne gândim la vaccinarea antigripală - au fost perioade când au mers lucrurile extrem de bine - sigur că se poate. Nu este ușor.

Sunt condiții speciale până la urmă. Nu e vorba să obții un vaccin cu totul nou, e vorba să facem să avem o producție pentru un vaccin care este deja obținut, să fie practic un parteneriat. Să sperăm că lucrurile acestea se pot face, mai ales că nu ne gândim doar la pandemie. În viitor vom discuta și de alte vaccinuri care să se facă la Cantacuzino. În primul rând antigripal, dar nu numai”, a declarat medicul Adrian Marinescu, într-o intervenție la digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel