Vaccinare antigripală 2010-2021. Radu Gănescu: Mulți dintre noi vom fi mai conștienți și vom încerca să ne protejăm familiile

EXCLUSIV
Radu Gănescu  FOTO: DC Media Group
Radu Gănescu FOTO: DC Media Group

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România - COPAC, a vorbit, în cadrul Dezbaterii online „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021” difuzată pe DC Medical, despre importanța vaccinării antigripale pentru pacienții bolnavi cronici. 

"Având în vedere situația în care ne aflăm și pandemia, este clar că va fi o perioadă dificilă pentru anumite categorii de cetățeni, iar aici mă refer, în general, la pacienții bolnavi cronici, la persoanele care au peste 65 de ani, pentru că ei sunt grup țintă, atât pentru infecția COVID, cât și pentru gripă. Asta înseamnă cât de important este să ne vaccinăm în perioada următoare. Putem spune că s-au făcut demersuri importante, anul acesta s-au achiziționat aproximativ trei milioane de doze de vaccin, care ar trebui să ajungă la medicii de familie, să ajungă la cetățeni, dar eu sper că mulți dintre noi vom fi mai conștienți și vom încerca, inclusiv cei care nu sunt în aceste categorii, să ne vaccinăm și să ne protejăm familiile, să ne protejăm bătrânii. Deocamdată pentru COVID nu există niciun vaccin sau viitor tratament, însă la gripă avem și o putem preveni. Ceea ce ne va ajuta enorm și va ajuta foarte mult, mai ales persoanele care sunt la risc", a explicat Radu Gănescu. 


Mai mult, președintele COPAC crede că și cazurile de gripă ar putea fi diminuate prin respectarea măsurilor de prevenție recomandate pentru COVID. 

 

"Cel puțin în acestă perioadă, nu ar fi recomandat să nu continuăm să respectăm toate aceste măsuri, de purtare a măștilor, de igienă și de distanțare, pentru că inclusiv OMS a spus că valul de gripă ar putea să fie mult mai mic anul acesta, dar cred că o foarte mare importanță o are și modul în care noi prevenim și respectăm anumite reguli. Vaccinul antigripal este important, are patru valențe, ceea ce ne ajută și ne protejează mult mai bine decât cel cu trei valențe, este accesibil. Sper că noi vom vedea importanța vaccinării ca o protejare în comunitate. Dacă ne uităm și la ce se întâmplă în pandemie, în comunitate este cel mai ușor de răspândit. Și atunci, prin vaccinare putem cel mai ușor să prevenim și sp îi protejăm și pe cei apropiați nouă", a mai spus președintele COPAC

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel