Vaccinarea obligatorie a profesorilor, susținută de ministrul italian al Educației

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul italian al Educației, Patrizio Bianchi, susține vaccinarea obligatorie a profesorilor. 

Într-o dispută în desfăşurare despre revenirea copiilor la şcoală în Italia în condiţiile noului val al pandemiei, ministrul italian al educaţiei, Patrizio Bianchi, a susţinut vineri vaccinarea obligatorie a profesorilor. ''Nu este o sancţiune, ci o cerinţă de bază a reînceperii cursurilor'', a subliniat Bianchi într-o scrisoare publicată de cotidianul Corriere della Sera. ''Mai presus de orice, această măsură îi va proteja pe cei mai vulnerabili şi va proteja şcoala însăşi''.

Guvernul condus de premierul Mario Draghi a stabilit la începutul lunii august că, pentru a preda în noul an şcolar, profesorii trebuie să furnizeze dovada vaccinării anti-COVID-19, să fie testaţi negativ sau să se fi recuperat după o infectare recentă cu coronavirus. Cei care refuză riscă să fie concediaţi.

Reprezentanţii cadrelor didactice italiene au criticat această politică, deşi şi-au exprimat ferm susţinerea pentru vaccinare. Prioritatea guvernului italian este revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică şi evitarea necesităţii învăţământului online. Conform planurilor elaborate, elevii vor trebui să poarte în continuare măşti şi să respecte distanţarea fizică între ei, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a arătat că părinții și profesorii vor fi informați cu cel puțin 10 zile înainte, despre condițiile în care va începe școala. El a precizat că nu vor fi restricții pentru persoanele nevaccinate. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că elevii, părinții și profesorii vor ști cu cel puțin 10 zile înainte de începerea școlii cum anume se vor relua cursurile. El a precizat că nu vor fi restricții de niciun fel pentru persoanele nevaccinate. „Cel târziu în perioada 1 – 3 septembrie vom avea ordinul comun cu Ministerul Sănătății prin care cu cel puțin 10 zile înainte de 13 septembrie, începerea școlii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască școlile, părinții și elevii. Opțiunea numărul 1 rămâne prezența fizică în 13 septembrie în toate școlile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel