Vaccinul AstraZeneca, eficient împotriva noii tulpini britanice

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca

Vaccinul produs de AstraZeneca este eficient împotriva noii tulpini britanice, a anunțat Universitatea Oxford.

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi de compania AstraZeneca are eficacitate similară împotriva variantei britanice a coronavirusului ca şi împotriva variantelor aflate anterior în circulaţie, potrivit universității britanice.
Varianta identificată pentru prima dată în comitatul Kent, sudul Angliei, este mai contagioasă decât celelalte variante cunoscute. În Marea Britanie a început administrarea vaccinului de la AstraZeneca, până în prezent, peste 10 milioane de oameni au primit o primă doză de vaccin, fie de la AstraZeneca, fie de la Pfizer.

Potrivit responsabililor, se crede că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor aflate în circulaţie în ţară.

„Datele din studiile noastre cu vaccinul ChAdOx1 în Regatul Unit arată că vaccinul nu protejează doar împotriva virusului pandemic originar, ci protejează şi împotriva noii variante B.1.1.7, care a provocat o creştere a incidenţei bolii de la sfârşitul lui 2020 în Marea Britanie”, a afirmat Andrew Pollard, investigatorul şef al studiului realizat de Oxford.
La rândul său, Sarah Gilbert, unul din cercetătorii care au dezvoltat vaccinul, a subliniat că, deşi acesta are eficacitate contra variantei britanice, el ar trebui adaptat pentru o viitoare tulpină, citează Agerpres. „Lucrăm cu AstraZeneca pentru a optimiza procesul cerut de o modificare de tulpină dacă va deveni necesar”, a adăugat ea.

Rezultatele, publicate în forma pre-print şi care nu au fost încă supuse procedurii de peer-review, prezintă şi o analiză recentă ce arată că vaccinarea provoacă o reducere a perioadei de incubaţie şi a încărcăturii virale, ceea ce se poate traduce într-o scădere a transmiterii bolii, mai spune Universitatea Oxford.

Astfel, vaccinul COVID-19 AstraZeneca are la acest moment date stiintifice care confirma:

Eficacitate clinica si siguranta clinica care au condus la autorizarea in peste 50 tari din 5 continente:

Protectie 100% in aparitia cazurilor severe, spitalizari sau deces

Reducerea transmiterii asimptomatice a virusului cu pana la 67%

Eficacitate asupra tulpinii B.1.1.7.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel