Vaccinul Pfizer&BioNTech începe să funcționeze la 10 zile după prima doză, spune FDA

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Vaccinul Covid-19 de la Pfizer și BioNTech începe să funcționeze în decurs de aproximativ 10 zile de la prima doză, conform noilor documente publicate de FDA, autoritatea de reglementare americană, înainte de o ședință consultativă din această săptămână unde se va discuta dacă îi va fi acordată autorizația de urgență.

Datele publicate de FDA (Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente) au confirmat că vaccinul a avut o rată de eficacitate de 95% în medie, cu 93,8% la participanții din studiu având vârsta peste 55 de ani. Datele au arătat, de asemenea, că numărul noilor cazuri de COVID-19 a început vaccinat la puțin după o săptămână, sporind speranța că imunizarea ar putea ajuta la reducerea presiunilor asupra spitalelor deja copleșite.

Datele au fost publicate cu două zile înainte ca un comitet de experți științifici să examineze cazul pentru autorizarea vaccinului și să facă o recomandare către FDA.

Autoritatea de reglementare le cere consilierilor să ia în considerare dacă este rezonabil să credem că vaccinul previne Covid-19 la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste și dacă beneficiile depășesc riscurile. Dar FDA nu e obligată să ia în considerare deciziile consilierilor săi, acestea foind consultative.

La câteva ore după raportul FDA, Donald Trump a declarat, la Summitul pentru vaccinuri de la Casa Albă, că „speră că FDA va autoriza vaccinul Pfizer în câteva zile - trebuie să îl punem în mișcare”. El a adăugat că dorește ca vaccinul dezvoltat de Moderna să fie aprobat „aproape imediat după aceea”.

Președintele SUA a promis, de asemenea, că va folosi Defence Production Act - o lege veche de zeci de ani în temeiul căreia oficialii guvernamentali pot obliga companiile private să fabrice anumite produse - dacă au existat probleme cu administrarea unui număr de doze suficiente. Administrația sa a invocat legea de mai multe ori în ultimele luni ca răspuns la pandemie, pentru a produce echipamente precum ventilatoare și echipamente de testare a diagnosticului, notează Financial Times. 

În timp ce Trump făcea aceste declarații, Joe Biden, președintele nou ales al SUA, care va prelua funcția în ianuarie 2021, a promis că va pune la dispoziția americanilor 100 de milioane de doze de vaccinuri în primele sale 100 de zile de administrație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel