Vaccinuri. Inițiativă privind siguranța globală

Bianca Ştefan |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

În 2011, WHO și un grup de parteneri au elaborat un document strategic privind siguranța vaccinurilor numit Global Vaccine Safety Blueprint. Acest document stabilește indicatori care urmăresc să asigure că toate țările au cel puțin o capacitate minimă pentru a asigura siguranța vaccinurilor.

Blueprint propune un plan strategic pentru consolidarea activităților de siguranță a vaccinurilor la nivel global. Acesta se concentrează pe construirea capacității naționale de siguranță a vaccinurilor în țările cele mai sărace din lume prin eforturile coordonate ale părților interesate majore.

Blueprint a fost elaborat printr-o consultare la nivel mondial a experților care și-au definit misiunea, viziunea și obiectivele.

Inițiativa privind siguranța globală a vaccinurilor, sau GVSI, a fost înființată pentru a implementa strategia Blueprint. Acesta cuprinde un cadru de opt obiective strategice care vizează consolidarea activităților globale de siguranță a vaccinurilor. Obiectivele strategice se concentrează asupra creării și susținerii unei abordări sistemice a farmacovigilenței în toate țările cu venituri mici și mijlocii.

Planurile 1 - 4 se referă direct la componentele farmacovigilenței vaccinului. Obiectivele de planificare 5 - 8 acoperă elementele de sprijin care trebuie să fie în vigoare pentru ca sistemul de siguranță al vaccinurilor să funcționeze eficient.

Cele opt obiective strategice sunt:

- Detectarea AEFI

- Investigarea semnalelor de siguranță

- Comunicarea privind siguranța vaccinurilor

- Instrumente și metode

- Cadrul de reglementare

- Suport tehnic și instruiri

- Analiza și răspunsul global

- Schimbul de informații public-privat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel