Vaccinuri. Inițiativă privind siguranța globală

Bianca Ştefan / 07 aug 2018 / 23:43
Vaccinare
Vaccinare

În 2011, WHO și un grup de parteneri au elaborat un document strategic privind siguranța vaccinurilor numit Global Vaccine Safety Blueprint. Acest document stabilește indicatori care urmăresc să asigure că toate țările au cel puțin o capacitate minimă pentru a asigura siguranța vaccinurilor.

Blueprint propune un plan strategic pentru consolidarea activităților de siguranță a vaccinurilor la nivel global. Acesta se concentrează pe construirea capacității naționale de siguranță a vaccinurilor în țările cele mai sărace din lume prin eforturile coordonate ale părților interesate majore.

Blueprint a fost elaborat printr-o consultare la nivel mondial a experților care și-au definit misiunea, viziunea și obiectivele.

Inițiativa privind siguranța globală a vaccinurilor, sau GVSI, a fost înființată pentru a implementa strategia Blueprint. Acesta cuprinde un cadru de opt obiective strategice care vizează consolidarea activităților globale de siguranță a vaccinurilor. Obiectivele strategice se concentrează asupra creării și susținerii unei abordări sistemice a farmacovigilenței în toate țările cu venituri mici și mijlocii.

Planurile 1 - 4 se referă direct la componentele farmacovigilenței vaccinului. Obiectivele de planificare 5 - 8 acoperă elementele de sprijin care trebuie să fie în vigoare pentru ca sistemul de siguranță al vaccinurilor să funcționeze eficient.

Cele opt obiective strategice sunt:

- Detectarea AEFI

- Investigarea semnalelor de siguranță

- Comunicarea privind siguranța vaccinurilor

- Instrumente și metode

- Cadrul de reglementare

- Suport tehnic și instruiri

- Analiza și răspunsul global

- Schimbul de informații public-privat

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy