3.000 de medici falși în România? Ce zice Ministerul Sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Stetoscop
Stetoscop

În urma unor informații care susțin că există 3.000 de medici falși în România, Ministerul Sănătății susține că nu are știință de acest fapt.

Medici falși. „Ministerul Sănătăţii nu deţine informaţia că ar exista medici falşi care profesează în România. Dacă cineva deţine informaţii că astăzi sunt medici falşi care oferă servicii medicale în sistemul public sau privat de sănătate are obligaţia să anunţe organele competente, acest lucru punând în pericol vieţile pacienţilor", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății (MS), citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, precizările MS vin ca urmare a unor informaţii apărute în presă conform cărora în România există 3.000 de medici falşi.

Reprezentanții MS susțin că atunci când s-au depistat persoane profesau meseria de medic cu parafe acordate ilegal, s-a demarat un control la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Verificări similare s-au făcut în mai multe direcţii de sănătate publică judeţene.

Ca să se evite situaţiile ca şi alte persoane care nu îndeplinesc condiţiile necesare să practice medicina în România, s-a elaborat un Ordin de ministru care se află, momentan, în transparenţă decizională şi care reglementează condiţiile necesare pentru angajarea medicilor în sistemul de sănătate public şi privat.

„Mi se pare extrem de gravă afirmaţia conform căreia, astăzi, ar exista în sistemul de sănătate din România 3.000 de medici falşi. Dacă există dovezi în acest sens, dacă cineva ştie că există o singură persoană care astăzi practică medicina fără a avea acest drept, are obligaţia de a informa imediat organele competente. Astfel de afirmaţii, fără dovezi, fac foarte mult rău pacienţilor, a căror încredere în personalul medical poate fi zdruncinată. Pe de altă parte, suspiciunile create astfel afectează şi medicii care fac tot ce le stă în putinţă pentru sănătatea noastră. Am luat măsuri îndată ce am aflat despre primul caz în care o persoană şi-a obţinut ilegal codul de parafă, astfel încât să nu mai existe posibilitatea creării de breşe în sistem. Este vorba chiar despre persoana pe care o apără astăzi domnul avocat Daniel Ionaşcu, cel care afirma că sunt alte mii de medici în situaţia clientului său. Sunt sigură că justiţia îşi va face datoria în toate cazurile depistate pentru a da un exemplu celor care s-ar mai gândi de acum încolo că se pot juca de-a medicii punând în pericol vieţile oamenilor", susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel