3 mituri despre alergii, distruse de un medic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alergiile severe
Alergiile severe

Medicul Vasi Rădulescu a demontat trei dintre cele mai populare mituri despre alergii.

Medicul Vasi Rădulescu a demontat, pe blogul său personal, unele lucruri care au rămas în „folclor” despre alergii. 

Potrivit lui, acestea sunt cele mai frecvente mituri, iar acestea sunt explicațiile științifice care le demontează:

„1. Alergiile se dezvoltă numai la copii

Un mit persistent este că, odată ajuns la maturitate, nu mai dezvoltați alergii. Acest lucru este neadevărat. Un studiu sursă de încredere a analizat prevalența alergiilor alimentare la 40.443 de adulți din S.U.A. La momentul sondajului, 10,8% dintre participanți aveau o alergie alimentară. Autorii au descoperit că la aproximativ jumătate dintre acești indivizi cu alergii alimentare, cel puțin una dintre aceste alergii alimentare s-a dezvoltat în timpul maturității.

2. Nu există tratamente pentru alergii

În general, cel mai bun mod de a reduce la minimum reacțiile alergice este evitarea declanșatoarelor, indiferent dacă este vorba de un anumit aliment sau de un tip de animal. Nu există remedii pentru alergii. Cu toate acestea, anumite tratamente pot reduce în mod eficient simptomele. De exemplu, decongestionantele pot ameliora simptomele nazale ale alergiilor, în timp ce antihistaminicele și spray-urile cu steroizi nazali pot fi, de asemenea, eficiente. În plus, imunoterapia alergică poate ajuta la reducerea alergiilor. Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie afirmă: „Imunoterapia presupune administrarea de doze crescând treptat de substanță sau alergen, la care persoana este alergică. Creșterile incrementale ale alergenului fac ca sistemul imunitar să devină mai puțin sensibil la substanță, probabil prin producerea unui anticorp „blocant”, care reduce simptomele alergiei atunci când substanța este întâlnită în viitor. ”

3. Alergiile alimentare și intoleranțele alimentare sunt aceleași

Acest lucru nu este adevărat: alergiile alimentare și intoleranțele alimentare sunt diferite. Când cineva se confruntă cu o alergie alimentară, aceasta este condusă de sistemul său imunitar, de obicei asociat cu acțiunea imunoglobulinei E (IgE). În timpul unui răspuns imun mediat de IgE Sursă de încredere, IgE se leagă de receptorii de pe celule specifice, inclusiv mastocite și bazofile. Aceste celule produc apoi histamină și alți compuși, determinând simptomele să apară foarte rapid. Pe de altă parte, intoleranțele nu implică sistemul imunitar, iar simptomele durează mai mult să apară. Și, deși intoleranțele nu pun viața în pericol, alergiile alimentare pot fi în unele cazuri.”, a scris el pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel