3 rețete cu aloe vera pentru eliminarea vergeturilor

Irina Radu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aloe Vera este un aliat de încredere în lupta cu vergeturile. Această plantă medicinală are efecte hidratante, reparatoare deosebite, ideale pentru recompunerea fibrelor de colagen și elastină care s-au rupt și au provocat apariția acestor linii sau urme inestetice pe piele.

Vergeturile apar atunci când fibrele elastice din piele sunt rupte, care pot apărea din mai multe motive, cum ar fi modificări bruște ale greutății, alimentație haotică, stres, factori genetici, sarcină etc. Vergeturile sunt mult mai frecvente la femei.

Proprietățile aloe vera pentru piele

Aloe vera este una dintre cele mai bune plante disponibile pentru îngrijirea pielii. Proprietățile sale hidratante și reparatoare fac din aloe vera unul dintre cele mai bune remedii pentru eliminarea vergeturilor.

Rețeta 1: Gel pur de Aloe Vera

Dacă ai o plantă de aloe acasă, taie una dintre frunze în două și ia gelul respectiv cu o lingură. Aplică acest gel direct pe zonele cu probleme, de preferință după duș, când pielea absoarbe mai bine substanțele nutritive. Masează zona cu mâinile până când aloe vera este complet absorbită în piele.

Rețeta 2: Mască cu aloe vera și miere

Ingrediente de care ai nevoie:

- 1 pahar cu pulpă de aloe vera

- 2 lingurițe de ulei de migdale

- 2 lingurițe de miere

Pentru a pregăti această mască, va trebui să pui aloe vera în blender. Când amestecul este gata, adaugă miere și ulei de migdale și continuă să amesteci. Aplică această pastă numai pe zonele pielii cu vergeturi (care trebuie să fie perfect curate și fără urme de murdărie).

Lasă masca să acționeze jumătate de oră, apoi clătește zona cu apă călduță. Repetă acest procedeu de 2-3 ori pe săptămână.

Rețeta 3: Mască cu Aloe Vera și Avocado

Avocado este unul dintre cele mai eficiente produse naturale pentru reducerea vergeturilor deoarece regenerează, hidratează și stimulează producția de colagen și elastină. Prin urmare, o mască de aloe vera și avocado poate fi o modalitate excelentă pentru reducerea vergeturilor.

Tăie un avocado în două și extrage pulpa. Într-un castron, toarnă gelul de aloe vera, pulpa de avocado și o lingură de ulei de măsline, migdale sau nucă de cocos. Zdrobește ingredientele cu o furculiță, până obții o mască netedă. Pe pielea curată, întinde pasta cu mișcări circulare, pentru a stimula circulația sângelui. Lasă masca să acționeze aproximativ 20 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel