5 produse nocive pentru sănătate. Provoacă OBEZITATE și CANCER

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
5 produse nocive FOTO: Pexels @daniel reche
5 produse nocive FOTO: Pexels @daniel reche

Care sunt cele mai nesănătoase produse și de ce trebuie să fim vigilenți cu alimentația noastră?

Din păcate, cele mai nesănătoase alimente sunt și cele mai gustoase. Din acest motiv, disciplina este singura care ne poate face să fim raționali atunci când mâncăm. În cazul consumului produselor nesănătoase cea mai importantă regulă este "măsura". Dacă nu putem elimina anumite produse din alimentație, putem măcar să limităm consumul acestora și să le consumăm mai rar.

Pâinea albă

Există un citat care spune "the whiter the bread, the sooner you'll be dead", adică cu cât consumi pâine mai albă, cu atât vei avea mai puține zile de trăit. Se pare că făina albă rafinată din pâine are efecte nocive asupra sănătății. Din păcate, pâinea din comerț are, de multe ori, zahăr în compoziție. Mai multe despre efectele zahărului poți citi aici: Consumul excesiv de ZAHĂR dăunează grav CREIERULUI! Iată efectele DEVASTATOARE ale consumului de zahăr.

Alimentele prăjite

Prăjelile sunt printre cele mai dăunătoare mâncăruri. Acestea cresc riscul de apariție a bolilor cronice, precum: boli cardiovasculare, sau diabet. Totodată, prăjelile sunt neprietenoase și cu silueta și cresc considerabil șansele de obezitate. Acest mod de gătire a alimentelor are un rol și în apariția cancerului, iar printre cele mai consumate alimente prăjite sunt cartofii.

Carnea procesată

Carnea procesată intră în coșul de cumpărături al multor români deoarece este accesibilă și nu necesită timp de gătire. În această categorie intră șunca, cârnații, mezelurile etc. Aceste produse au potențial cancerigen, pot cauza boli cronice, boli de stomac, așa că ar trebui să te gândești de două ori când vrei să cumperi carne procesată.

Produsele de patiserie

Foietajele și prăjiturile sunt produse foarte iubite de către oameni. Cu toate acestea, înainte de a le mânca este important să știi că acestea sunt pline cu zahăr, conservanți și alți compuși toxici. Astfel, consumul lor crește riscul de hipertensiune, depresie și infarct miocardic.

Fast-food

Nu în ultimul rând, produsele fast-food sunt, bineînțeles, printre cele mai dăunătoare din lume. Pe lângă faptul că sunt nocive, aceste produse creează dependență și cu cât le vom consuma mai mult, cu atât vom dori să mâncăm și mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel