6 beneficii ale mierii: de ce e important să o cumperi de la producători locali

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Miere de albine
Miere de albine

Iată o listă cu șase beneficii ale mierii. Unele dintre ele ele sunt surprinzătoare.

Mierea are o serie de beneficii. Iată șase dintre ele.

1. Energizează

În fiecare zi există un moment în care simțim că nu avem energie. Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor acesta este momentul pentru a lua o ceașcă de cafea, puteți alege să consumați niște miere. Zaharurile naturale din miere vă pot oferi un adevărat impuls energetic. Un studiu realizat de Universitatea din Memphis arată că bicicliștii care consumau miere înainte de o cursă au terminat mai repede decât cei care nu avuseseră nici o miere.

2. Reduce alergiile

Suferiți de febră fânului? Poate că soluția la alergiile tale este mierea. Mulți oameni cu febră de fân numesc mierea sfântul graal în tratarea simptomelor alergice. Ei consumă o lingură de miere crudă în fiecare zi, cu mult înainte de începerea sezonului de febră a fânului. Totuși, este important să mâncați miere de la apicultori locali. Pentru ca mierea crudă să vă combată febra de fân, aceasta trebuie făcută de albinele locale din flora locală. Această miere conține polenul la care sunteți alergic, făcându-vă imun la ele. Ai putea compara această tehnică cu un vaccin antigripal. Pentru a deveni imuni la virus, trebuie să vi se injecteze o parte din el.

3. Îmbunătățește sistemul imunitar

Mierea conține mulți antioxidanți care pot ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, a tulburărilor inflamatorii, a degenerării neurologice, a vindecării rănilor, a bolilor infecțioase și a îmbătrânirii. Consumul ei din când în când are multe beneficii mari pentru sănătate.

4. Hidratează

La aplicarea mierii pe piele, aceasta va funcționa ca agent hidratant. Din acest motiv, multe mărci de îngrijire a pielii adaugă miere la măștile lor de față. De asemenea, ai putea să-ți faci cu ușurință propria mască de față amestecând două linguri de miere crudă cu două lingurițe de turmeric.

5. Combate imperfecțiunile de pe piele

Mierea este excelentă în combaterea pielii neuniforme și a acneei, datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatoare. Mierea va lupta împotriva bacteriilor care trăiesc pe piele, scăzând iritarea și roșeața. Încercați să înmuiați un tampon de bumbac în niște miere și să-l aplicați pe ten. Lasă mierea timp de cincisprezece minute și clătește cu apă călduță.

6. Dă strălucire părului

Mierea este o cremă hidratantă excelentă pentru piele, dar același lucru este valabil și pentru păr! Folosind mierea ca mască de păr, părul dvs. va deveni incredibil de moale și strălucitor. Combinați aproximativ 170 de mililitri de miere cu 60 de mililitri de ulei de măsline. Aplicați acest amestec pe păr, concentrându-vă pe lungimea părului. Puneți o cască de duș și lăsați masca să stea aproximativ treizeci de minute înainte de a clăti și spăla părul așa cum ați face de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel