Câte ouă poți mânca pe ZI, pe săptămână și de Paști. Alin Popescu, dezvăluirea care te va surprinde: Nu mi se pare mult. Cârcotașii ar spune altceva

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Câte ouă poți mânca pe săptămână - Foto: Freepick @celsopupo
Câte ouă poți mânca pe săptămână - Foto: Freepick @celsopupo

Câte ouă poți mânca de Paște. Câte ouă poți mânca, de fapt, pe săptămână. Alin Popescu a făcut dezvăluirea.

Ouăle întregi se numără printre cele mai nutritive alimente de pe planetă, conținând câte puțin din aproape fiecare nutrient de care aveți nevoie. 

Ouăle sunt bogate în colesterol, dar consumul de ouă nu afectează negativ colesterolul din sânge pentru majoritatea oamenilor.

Consumul de ouă duce în mod constant la niveluri ridicate de colesterol HDL (colesterolul "bun"), care a fost legat în mod istoric de un risc mai mic de multe boli.

Ouăle se numără printre cele mai bune surse alimentare de colină, un nutrient incredibil de important, dar pe care majoritatea oamenilor nu îl consumă suficient.

Consumul de ouă pare să schimbe tiparul particulelor LDL de la LDL mic și dens (rău) la LDL mare, ceea ce este legat de un risc redus de boli de inimă. Dar este nevoie de mai multe cercetări.

Marele paradox de Paști. Ce să NU mai mănânci niciodată. Alin Popescu: Asta blochează pe mulți. Eu nu înțeleg nebunia asta

Cum să vă feriți de toxiinfecțiile alimentare. Dorobăț: Ne dăm seama dacă un anumit produs alimentar este în regulă. Atenție la ouă, atenție la maioneză

Antioxidanții luteină și zeaxantină sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea degenerării maculare și a cataractei. Ouăle sunt surse bune de ambii antioxidanți.

Ouăle sunt destul de bogate în proteine animale de calitate și conțin toți aminoacizii esențiali de care oamenii au nevoie.

Ouăle sunt foarte sățioase și pot reduce aportul de calorii mai târziu în cursul zilei. Consumul regulat de ouă poate favoriza pierderea în greutate.

Câte ouă poți mânca de Paște. Câte ouă poți mânca, de fapt, pe săptămână

Studiile arată clar că un consum de până la trei ouă întregi pe zi este perfect sigur.

Nu există nicio dovadă că depășirea acestei cantități este dăunătoare.

"Ouăle roșii sunt foarte bune. Ouăle, în general, într-o perioadă de asta de sărbătoare, sunt bune", ne-a spus Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă. 

Dezvăluirea sa despre cantitatea de ouă pe care o putem mânca pe săptămână, inclusiv în această perioadă de Paște, dă peste cap ceea ce mulți știu sau au auzit despre numărul de ouă consumate.

"Dacă e să ne gândim, 10 este numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă. Cam 10 ouă nu mi se pare mult. În general eu spun 6 - 8 pe săptămână, dar având în vedere că e Paștele, mie chiar și 12 ouă pe săptămână nu mi se pare mult.

Oricum nu treci de 3 pe zi, sunt zile cu 2 ouă, zile cu un ou, deci ai o medie de 10 - 12 ouă pe săptămână", a declarat Alin Popescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Ouăle roșii sau de diverse culori de Paște nu sunt singurele pe care le consumăm. Multe alte alimente pregătite conțin ouă. Unele dintre aceste preparate sunt cozonacul, pasca sau salata de boeuf.

"Cârcotașii ar spune altceva, că, de fapt, ouăle alea deja le-ai mâncat în pască, în cozonac și că de fapt ele nu sunt 10, ci sunt 20. Ei au un pic de dreptate.

Salata de boeuf poate să fie o variantă soft, aproape de regim și poate să fie o nenorocire înnecată într-o maioneză și o maioneză comercială, care nu mai are nimic sănătos, e o chestie de interpretare și mai ales toate rețetele astea interpretate au fiecare dintre niște variante light", a conchis medicul Alin Popescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel