EXCLUSIV Câte ouă poți mânca pe ZI, pe săptămână și de Paști. Alin Popescu, dezvăluirea care te va surprinde: Nu mi se pare mult. Cârcotașii ar spune altceva

Câte ouă poți mânca de Paște. Câte ouă poți mânca, de fapt, pe săptămână. Alin Popescu a făcut dezvăluirea.
Ouăle întregi se numără printre cele mai nutritive alimente de pe planetă, conținând câte puțin din aproape fiecare nutrient de care aveți nevoie.
Ouăle sunt bogate în colesterol, dar consumul de ouă nu afectează negativ colesterolul din sânge pentru majoritatea oamenilor.
Consumul de ouă duce în mod constant la niveluri ridicate de colesterol HDL (colesterolul "bun"), care a fost legat în mod istoric de un risc mai mic de multe boli.
Ouăle se numără printre cele mai bune surse alimentare de colină, un nutrient incredibil de important, dar pe care majoritatea oamenilor nu îl consumă suficient.
Consumul de ouă pare să schimbe tiparul particulelor LDL de la LDL mic și dens (rău) la LDL mare, ceea ce este legat de un risc redus de boli de inimă. Dar este nevoie de mai multe cercetări.
Antioxidanții luteină și zeaxantină sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea degenerării maculare și a cataractei. Ouăle sunt surse bune de ambii antioxidanți.
Ouăle sunt destul de bogate în proteine animale de calitate și conțin toți aminoacizii esențiali de care oamenii au nevoie.
Ouăle sunt foarte sățioase și pot reduce aportul de calorii mai târziu în cursul zilei. Consumul regulat de ouă poate favoriza pierderea în greutate.
Câte ouă poți mânca de Paște. Câte ouă poți mânca, de fapt, pe săptămână
Studiile arată clar că un consum de până la trei ouă întregi pe zi este perfect sigur.
Nu există nicio dovadă că depășirea acestei cantități este dăunătoare.
"Ouăle roșii sunt foarte bune. Ouăle, în general, într-o perioadă de asta de sărbătoare, sunt bune", ne-a spus Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă.
Dezvăluirea sa despre cantitatea de ouă pe care o putem mânca pe săptămână, inclusiv în această perioadă de Paște, dă peste cap ceea ce mulți știu sau au auzit despre numărul de ouă consumate.
"Dacă e să ne gândim, 10 este numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă. Cam 10 ouă nu mi se pare mult. În general eu spun 6 - 8 pe săptămână, dar având în vedere că e Paștele, mie chiar și 12 ouă pe săptămână nu mi se pare mult.
Oricum nu treci de 3 pe zi, sunt zile cu 2 ouă, zile cu un ou, deci ai o medie de 10 - 12 ouă pe săptămână", a declarat Alin Popescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Ouăle roșii sau de diverse culori de Paște nu sunt singurele pe care le consumăm. Multe alte alimente pregătite conțin ouă. Unele dintre aceste preparate sunt cozonacul, pasca sau salata de boeuf.
"Cârcotașii ar spune altceva, că, de fapt, ouăle alea deja le-ai mâncat în pască, în cozonac și că de fapt ele nu sunt 10, ci sunt 20. Ei au un pic de dreptate.
Salata de boeuf poate să fie o variantă soft, aproape de regim și poate să fie o nenorocire înnecată într-o maioneză și o maioneză comercială, care nu mai are nimic sănătos, e o chestie de interpretare și mai ales toate rețetele astea interpretate au fiecare dintre niște variante light", a conchis medicul Alin Popescu.
Vezi mai multe în video:
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.
Dependența explicată de dr. Adrian Atasiei: criterii, diferența dintre consum ocazional și comportament compulsive
Psihoterapeutul Ioana Milea, la ”Dr.Psy”, live la DC Medical, DCNews și DCNewsTV
Oxigenul: leac sau pericol? Cum devine, paradoxal, armă împotriva bolilor grave
Psihologia copilului și kinetoterapia se întâlnesc la DrPsy! Camelia Ștefan, interviu
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Apneea obstructivă în somn, factorul ascuns care îți compromite sănătatea respiratorie. Dr. Ela Bănică: Află prea târziu
Când se optează pentru fertilizarea in vitro în locul inseminării artificiale. Dr. Lucia Luchian: Șanse de reușită diferite
Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
Noile terapii pentru cancer care prelungesc viața pacienților. Conf. univ. dr. Lucia Stănculeanu explică
Colica biliară: simptome și cauze. Alimentele care o provoacă. Dr. Oana Dolofan: Durerea iradiază în umăr sau în spate
4 din 5 cazuri de cancer de sân în România sunt depistate în stadii avansate
Metode terapeutice pentru cancer, explicate de dr. Lucia Stănculeanu. Opțiuni în funcție de stadiul bolii
Cât cheltuiește România pe sănătate pe cap de locuitor în 2025. Comparație cu UE
Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
Sedentarismul, factor agravant pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: La fiecare două ore, o mică pauză de două minute
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy
Divorțul nu înseamnă sfârșitul relațiilor. Cum să transformi despărțirea într-un nou început
Radioterapia stereotaxică și brahiterapia, decontate prin CNAS. Dr. Matei Bâră: Oferim pacienților un tratament personalizat și adaptat fiecărei formațiuni tumorale
Recent, radioterapia a beneficiat de progrese importante nu doar în plan tehnologic, ci și în ceea ce privește accesibilitatea financiară pentru pacienți.
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.