7 mâncăruri care aduc noroc, dacă le ai pe masa de Revelion. Povestea din spatele fiecăruia

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:

În jurul lumii, există anumite mâncăruri și obiceiuri culinare străvechi asociate cu sărbătorirea Revelionului, care promit să aducă succes și belșug în anul care urmează.

Revelionul este un moment de sărbătoare, început și tradiție, iar alegerea mâncărurilor potrivite pentru masa de Anul Nou este adesea considerată o modalitate de a atrage norocul și prosperitatea în noul an. În jurul lumii, există anumite mâncăruri și obiceiuri culinare străvechi asociate cu sărbătorirea Revelionului, care promit să aducă succes și belșug în anul care urmează.

Vezi și: Ceaiul de merișoare previne infecțiile tractului urinar. Cum poți beneficia la maxim de acest ceai

Peștele - Simbol al progresului și abundenței

Peștele este unul dintre alimentele cele mai asociate cu norocul și prosperitatea în noaptea de Revelion. Scalesle sale care seamănă cu monede și modul în care înoată înainte simbolizează progresul și abundența. De asemenea, este adesea considerat un simbol al belșugului și reprezintă o alegere perfectă pentru masa de Anul Nou. Gătește un preparat savuros din pește și savurează-l alături de cei dragi pentru a aduce belșug și progres în noul an, potrivit Readers Digest.

Strugurii - Simbol al norocului și începuturilor bune

În multe culturi, consumul de struguri la miezul nopții în noaptea de Revelion este considerat a fi aducător de noroc și simbol al unui nou început pozitiv. Tradiția de a mânca câte un strugure pentru fiecare bătaie a ceasului de la miezul nopții este asociată cu așteptările pentru cele 12 luni următoare. Fiecare strugure consumat reprezintă o lună din noul an și promite noroc și prosperitate în acele luni.

Portocalele - Simbol al longevității și fertilității

Portocalele sunt adesea considerate simboluri ale longevității și fertilității în cultura diverselor comunități. Se spune că având o portocală cu tulpina și frunza atașate la masa de Revelion aduce longevitate și fertilitate în noul an. Consumul de portocale proaspete este văzut ca un gest pentru atragerea bunăstării și a norocului.

Rodiile - Simbol al norocului și abundenței

Rodiile au fost asociate cu simboluri de noroc și belșug în multe culturi. Tradițional, aruncarea unei rodi în ușă în momentul trecerii dintre ani se asociază cu aducerea norocului și fertilității în casă. Numărul de semințe care cad din rodiu este adesea considerat un indicator al cât de mult noroc și belșug va aduce acel an.

Porcul - Simbol al prosperității și abundenței

Porcul este unul dintre animalele asociate cu prosperitatea și abundența în diverse culturi. Este considerat un simbol al bogăției și promite un an plin de belșug și reușite. Mâncarea de porc la masa de Revelion este văzută ca o modalitate de a atrage norocul financiar și prosperitatea în noul an.

Mămăliga și fasolea - Simboluri ale prosperității și bunăstării

Mămăliga și fasolea sunt alimente tradiționale în multe culturi care simbolizează prosperitatea și belșugul. Ele sunt asociate cu aducerea norocului și a bogăției în casele oamenilor. Consumul acestor alimente în noaptea de Revelion este considerat a fi o modalitate de a atrage succesul și bunăstarea în noul an.

Vezi și: 10 rezoluții pentru sănătate de Anul Nou. Cum să îți setezi obiective realiste pentru sănătatea ta

Alegerea acestor alimente pentru masa de Revelion este o modalitate frumoasă de a marca începutul unui nou an cu speranță, noroc și belșug. Sărbătorește cu bucurie și poftă, gătind și savurând aceste delicii tradiționale alături de cei dragi pentru a aduce noroc și prosperitate în noul an!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel