A MURIT cea mai bătrână persoană din lume. Avea 119 ani și a bătut CANCERUL de DOUĂ ori. Care e secretul longevității ei

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
A murit cea mai batrana persoana din lume - Foto: Pexels @Top 5 Way
A murit cea mai batrana persoana din lume - Foto: Pexels @Top 5 Way

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani.

O japoneză despre care se crede că ar fi fost cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani, a anunțat postul public de televiziune NHK și un comunicat de presă publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din Japonia.

Este vorba despre Kane Tanaka, care în anul 2019 a fost declarată de Guinness World Records (n.r. Cartea Recordurilor) ca fiind cea mai în vârstă persoană în viață.

Kane Tanaka s-a născută pe 2 ianuarie 1903, anul primului zbor controlat al avionului cu motor al fraților Wright și anul în care Marie Curie a devenit prima femeie care a câștigat Premiul Nobel.

Vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records.

"Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani", a scris Guinness World Records, pe Twitter.

Când Cartea Recordurilor Guinness a numit-o cea mai bătrână persoană în viață din lume, a fost întrebată care a fost cel mai fericit moment din viața ei, iar răspunsul ei a fost: "Acum". Rutina sa zilnică a fost descrisă la vremea respectivă ca incluzând trezitul la ora 06:00 dimineața, iar după-amiezile dedicate studiului matematicii și practicării caligrafiei.

Ei bine, femeia a murit din cauza vârstei înaintate la un spital din orașul Fukuoka, în vestul Japoniei.

Secretul longevității femeii și evenimentele prin care a trecut

 

De-a lungul vieții, ea a avut o slăbiciune pentru ciocolată și băuturi carbogazoase, potrivit familiei citate de presa locală.

Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani. În tinerețe, Kane Tanaka a condus mai multe afaceri, inclusiv un magazin de tăiței.

Ea a avut 5 copii, dintre care unul adoptat. 

Mai mult, ea a supravieţuit de două ori cancerului şi a trăit o multitudine de evenimente istorice, supravieţuind celor două războaie mondiale şi gripei spaniole din 1918, dar şi pandemiei de COVID-19.

Familia femeii a spus că aceasta şi-a menţinut mintea şi corpul active făcând matematică.

Ea plănuise să participe la ștafeta torței de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 într-un scaun cu rotile, dar a renunțat din cauza pandemiei.

Japonia are o populație din ce în ce mai puțin numeroasă și care îmbătrânește rapid. În septembrie anul trecut, țara avea 86.510 centenari, iar nouă din zece erau femei, potrivit Reuters. Cifrele Guvernului japonez, publicate în iulie 2020, arată că femeile au o speranţă de viaţă de 87,4 ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbaţi

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel