Adda, despre lupta cu boala: Am avut noroc că n-am murit! La mine doar s-a inflamat creierul, boala nu a apucat să mănânce din el, să îi facă găurele

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Adda - Foto: Instagram Adda
Adda - Foto: Instagram Adda

Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.

Celebra cântăreață Adda a dezvăluit fanilor că după un an și jumătate de chin și tratamente nereușite a fost în sfârșit diagonisticată: are două boli foarte periculoase, care pot fi chiar fatale și care dau simptome neurologice cumplite. Ele sunt declanșate de mușcături de căpușe și țânțari.

"Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite părți ale corpului că să fiu diagnosticată cu Borelioza și Bartonella - transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau dacă te muscă animale care au asta în sânge.

Din păcate, inflamatia și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp.

Așa că urmează o perioada de lupta și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate. Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Și trag să-mi duc la final o parte din proiecte și să-mi onorez promisiunile”, a dezvăluit cântăreața Adda pe pagina ei de Facebook. 

Adda a început deja să se simtă mai bine, dar drumul artistei spre vindecare este unul lung, care implică mai multe terapii. 

Hernia hiatală, cauze, simptome, tratament. Care e legătura cu refluxul gastroesofagian: O poți avea și să trăiești fericit până la adânci bătrâneţi

Primele simptome ale bolii

Invitată în cadrul podcastului Acasă la Măruță, Adda a povestit care au fost primele semne ale bolii și cum a început călătoria ei de coșmar în încercarea de a primi un diagnostic. 

"Am avut noroc că n-am murit! La început era doar cutanat, pur şi simplu am avut o explozie, eram acasă, stăteam pe pat, şi mi-a bubuit pielea! Am făcut şi nod în gât, adică mă sufocam, aveam ganglionii ca nişte mingi de tenis, pe la gât, inghinal… eram varză!

Intram în duş şi nu simţeam apa pe piele! Mi-amorţeau mâinile, picioarele, aveam furnicături… mă frigea şoldul, erupţii pe piele, şi doctorul la care am fost cu aceste simptome mi-a spus: Doamnă, mergeţi la psiholog, ca să nu vă trimit la psihiatrie! Analizele mele arătau… zici că eram un om sănătos!", a spus Adda în podcastul lui Cătălin Măruță, potrivit Spectacola.

Mai mult, artista spune că ajunsese la disperare și că a apelat până și la astrologi pentru a încerca să afle cauza problemelor de sănătate. 

"Am fost la astrologi, la parapsihologi, în acel an jumătate am fost peste tot pentru că ştiam că e ceva rău! Atunci am fost la un imunolog, care mi-a spus, primul, că am Lyme… problema nu era că nu ştiam ce înseamnă Lyme, problema e că am aflat târziu că am Lyme!", a mai adăugat artista.

Câți bani a cheltuit artista pe investigațiile medicale

Invitată în podcastul Acasă la Măruță, Adda a dezvăluit câți bani a cheltuit pe investigațiile medicale, care au condus-o către un diagnostic greșit. Ulterior, după ce a ajuns să se confrunte cu paralizie, în timp ce era la volan, ea a mers și s-a testat pentru Borellioză, care a confirmat diagnosticul de Lyme. 

Adda a dezvăluit ce cheltuieli a avut cu investigațiile făcute pentru depistarea bolii de care suferă. Analizele nu sunt decontate de Casa de Asigurări. 

"Te doare, umărul, piciorul, amețeală, probleme de concentrare, ceață pe ochi, spasme, nu-ți simți anumite părți ale corpului. Am dat 15.000 de euro pe analize, analizele arată perfect, medicii zic că nu ai nimic, că e de la cap, e o boala foarte greu de diagnosticat. Mi-ar plăcea ca medicii sa acorde mai multă atenție, cazul meu să fie un exemplu.

M-am testat și așa am aflat, după ce a am avut prima parestezie la volan, Borelia vine cu niște co-infecții. Atunci mi-am dat seama că s-ar putea să fie Borelia.

Datorită alimentației am reușit cumva să țin simptomele sub control, dar când a început cu afectare neurologică nu mai poți să ții sub control cu salată verde. Eu am fost un caz fericit, că la mine doar s-a inflamat creierul, boala nu a apucat să mănânce din el, să îi facă găurele", a spus Adda, în cadrul podcastului.

Năut, 10 beneficii uluitoare pentru sănătate, dovedite de știință. Idei de REȚETE simple și sănătoase

Care este cauza bolii


Artista spune că medicii nu i-au indicat exact modul în care a ajuns la acest diagnostic și că ar putea avea cauze diverse. 

"Nu se poate spune exact, cel mai probabil congenital, de la mama. Te poți naște, dar pot să nu fie manifestări. M-a înțepat un țânțar cu Bartonella și s-a activat boala.

În perioada în care am fost diagnosticată greșit cu intoleranță la histamină mâncam doar 10 alimente, acum mănânc toate legumele, dar am renunțat la carne și am văzut că nu mai am erupții pe piele. Este important să ne testăm însă. Nu am mâncat înghețată de doi ani, ciocolată de doi ani, dar e și o parte bună, aceea că am slăbit, mă simt mai sexi.

Am fost si la psiholog, dar nu m-a ajutat, asta și mi-a zis clar că trebuie să îmi fac testele, pentru că eu sunt o persoană deschisă, problemele mele nu proveneau dintr-o traumă. Una peste alta, boala m-a schimbat asta în bine, eu consider că acum sunt cea mai buna versiune a mea. Cred că într-o viața anterioară am fost medic, dar acum vreau să vindec prin muzica mea. Nu am stat să intru în depresie", a mai transmis Adda. 

Adda: Urmează 18 luni de injecții. Îmi pregătesc psihicul

Ce sunt Borelioza și Bartonella și ce le provoacă. Ciuhodaru, despre boala Addei și SIMPTOME: Să fim ATENȚI!

 

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat pe înțelesul tuturor care sunt simptomele și cum se tratează Borelioza și Bartonella.

"Simptomatologia bolii Lyme este polimorfă. Borelioza sau boala Lyme înseamnă același lucru.

Boala Ghearelor de pisică sau limforeticuloză benignă de inoculoare este o boală infecțioasă produsă de Bartonella și se manifestă prin inocularea în urma unor leziuni cutanate determinate prin mușcare sau zgâriere de către pisică sau în urma contactului cu saliva pisicii. Atunci se întâmplă diverse moificări, precum, se inflamează ganglionii, apare o durere care persistă, febră și în general, evoluează la benignă. În concluzie, infecția Borelioza provoacă boala Lyme.

Pentru a ne da seama dacă avem Borelioză și Bartonella este important istoricul pacientului.

La Borelioză este o problemă pentru că cei mai mulți pacienți nu își amintesc acest lucru, adică expunerea într-o zonă unde au existat căpușe, spațiie verzi, umede, mai ales în zonele de agrement, în care nu se dă cu insecticid, mai mult decât atât mușcătura căpușei are și anestezic. Trebuie să fim atenți la.... citește mai departe AICI

Adda, LISTA celor 44 de simptome CUMPLITE date de Borelioză și Bartonella: M-ați tot întrebat

 

"M-ați tot întrebat care sunt simptomele date de Borelioză și Bartonella. Deci:

- oboseală cronică

- probleme cu imunitatea

- Erupții - linii, dungi, edeme, angioedeme în special în gât

- Vedere în ceață

- Spasme musculare

- Paralizii

- Confuzie

- Depresie / Anxietate

- Ceață mentală

- Frisoane inexplicabile sau căldură

- Dureri de mușchi, oase

- Durere de cap

- Scapi obiecte din mână

- Uiți cuvinte

- Probleme în exprimare

- Tahicardie

- Puls neregulat și oscilant

- Tensiune oscilantă

- Probleme intestinale

- False alergii alimentare

- False alergii la medicamente

- Furnicături prin membre

- Stare de leșin

- Atacuri de panică

- Nervozitate

- Pofta de dulce

- Poftă de mâncare nesănătoasă

- Dureri mari facă faci mișcare

- Junghiuri intercostale

- Dureri de genunchi

- Anchilozarea încheieturilor și / sau a gleznelor

- Amețeală

- Slăbiciune

- Probleme de concentrare

- Tinitus (țiuiț în urechi)

- Greață

- Stări de gripă sau răceală frecvent

- Diaree sau digerarea grea a alimentelor

- Slăbirea reflexelor, în special la picioare

- Dureri de șold / bazin

- Ganglioni inflamați

- Dureri mari menstruale

- Menstruație neregulată

- Reactivarea virusurilor din copilărie

Mergeți la medic! Diagnosticarea rapidă crește eficacitatea tratamentului", le-a spus Adda urmăritorilor ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel